PVC liner

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Zwembadliner

De liner gebruikt u om een PVC “zak” te maken op maat in de vorm van het zwembad.
De liner wordt aan de rand van de kuip bevestigd en kan op ieder willekeurig moment worden geplaatst en verwijderd.

Voordelen van een zwembad liner

Het voornaamste pluspunt is zonder twijfel de waterdichtheid van het materiaal. Zelfs als er een scheur in de kuip zou ontstaan bijvoorbeeld door een slechte constructie, verschuiving of verzakking van de grond of veroudering, dan nog zal de liner het water altijd tegenhouden.

Een ander voordeel is de eenvoudige en snelle installatie. De liner kan zowel in een gloednieuw zwembad worden geïnstalleerd of bij de renovatie van een bestaand zwembad worden gebruikt. In het laatste geval zal de oude zwembadbekleding worden vervangen ongeacht het materiaal van de ondergrond: beton, tegels, staal, hout, polyester,…

En niet te vergeten het gemakkelijke onderhoud.

levensduur zwembad liner

Gemiddeld gaat een zwembadliner zo’n 10 à 20 jaar mee, afhankelijk van het gebruik en onderhoud. Scheurtjes en gaatjes in het zwembadzeil kunnen natuurlijk altijd ontstaan door bijvoorbeeld scherpe voorwerpen. Wanneer het gaat om een volledige zwembad renovatie is er vaak zo lang geen onderhoud gepleegd aan het zwembad en is te zien dat de liner gewoon versleten is.

dikte zwembadliner

PVC folie is in verschillende diktes verkrijgbaar. Voor een vijver is een dikte van 1mm vaak al voldoende, maar voor andere toepassingen kan dit te dun zijn. Voor een zwembad gebruikt men vaak een foliedikte van 1,5mm. Deze folie is ook gewapend en wil zeggen dat er een wapeningsdraad door de folie heenloopt. Dit zorgt voor een sterke scheur- en trekvastheid.

welke kleur folie kies je nu best?

Denk goed na over welke kleur het beste bij je wensen past. Er zijn een aantal zaken waar je goed op moet letten bij het kiezen van een kleur liner.

Donkere kleuren absorberen meer warmte. Wil je dus dat je zwembad net iets sneller warm wordt door de zon? Dan raden we je aan een donkere liner aan te schaffen. Daarnaast is het belangrijk dat je goed kijkt hoe de omgeving van je zwembad eruit ziet. De uitstraling van je huis, tuin en terras kan de keuze van je liner kleur sterk beïnvloeden.

 

WIT, blauw of lichtblauw

Hierbij krijg je helder en licht blauwachtig water, waardoor je goed zicht hebt op de achtergrond en bodem.

wit

licht blauw

adriatisch blauw

Caraïbisch groen

Deze kleur zorgt voor een turquoise water. Rustgevend effect en zacht van kleur. De warmte die dit uitstraalt is geïnspireerd op de Caribische zee. Dit geeft een uitgesproken kleur aan je zwembadwater. Bekijk of dit past in het kleurenpalet van de directe omgeving.

Grijze zwembadliner

Grijs geeft meer een eigentijdse touch. Hoe donkerder hoe natuurlijker. Grijs geeft een blauwe schijn aan het water. Dit is een kleur die zeer eenvoudig te combineren is met de rest van de directe omgeving.

licht grijs

donker grijs

Zand of beige liner

Beige of zandkleurige liner zorgt voor een lichtkleurig turquoise kleur.
De trap geeft het effect alsof je vanaf het strand direct het water in loopt.