Zwembad inbouwdelen

 

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Zwembad inbouwdelen

Er zijn inbouwdelen met verschillende functies in het zwembad voorzien. Bij betonbaden worden deze letterlijk “ingebouwd” bij het gieten van de kuip.

Deze inbouwdelen worden bij ieder type zwembad voorzien.

skimmers

Een skimmer is een afzuigpunt die u monteert aan het wateroppervlak. Deze sluit u aan op de filterpomp. Een skimmer is voorzien van een opvangmandje waar het grove vuil in terecht komt. Denk aan insecten, bladeren, takjes en ander vuil dat drijft op het wateroppervlak. Dit is het eerste filtratiepunt in het circuit.

inspuiters

De inspuiters worden voorzien recht tegenover de skimmer zijde. Zo creëer je een goede en natuurlijke flow in het zwembad. Dit is de retourleiding, hiervoor passeerde het water langs de filterinstallatie en eventuele warmtepomp.

bodemput

Zoals de naam het opschrijft is deze “put” opening voorzien in de bodem van het zwembad. Altijd afgewerkt met een veilig afdekkapje. Bodemputten zijn ideaal om te zorgen voor een optimale watercirculatie in het zwembad. Bodemputten zorgen voor een beter watercirculatie omdat ook het water onderin het zwembad in beweging komt.

Bijkomend zijn er nog twee voordelen:

  • Je kan via de bodemput het zwembad (half) ledingen mocht dit nodig zijn.
  • Zorgt voor een goede vermenging van warm en koud zwembadwater

verlichting

Bepaalde verlichting voor het zwembad hebben een specifiek inbouwdeel, andere en nieuwere types verlichting zijn vaak compatibel met een standaard wanddoorvoer.

stofzuigerpunt

Er kan een apart inbouwdeel voorzien worden om (manueel) te gaan stofzuigen. Deze is voorzien net onder de waterlijn. Hierop kan je de flexibele slang van de manuele stofzuiger gaan aansluiten. Tegenwoordig wordt er minder gebruik gemaakt van stofzuigerpunten. Omdat je in principe ook de flexibele slang op de opening onder het skimmermandje kan aansluiten.

Aantal inbouwdelen

M³ inhoud Skimmers Bodemput Inspuiters
27 m³ (6 x 3 x 1.5) 1 1 2
45m³ (8 x 4 x 1.5) 2 1 3
60m³ (10 x 4 x 1.5) 2 1 3
72 m³ (12 x 4 x 1.5) 2 1 4
84 m³ (14 x 4 x 1.5) 2 1 5
108 m³ (12 x 6 x 1.5) 3 2 6