Doseerpompen

Doseerpompen van Siemens, Iwaki en andere voor het automatisch doseren van chloor, zuur of flocculant.

Toont alle 9 resultaten

Doseerpompen voor het doseren van chloor, zuur en flocculant

In publiek, hotels & wellness, maar ook bij particulieren worden doseerpompen gebruikt voor het automatisch doseren van Chloor, Zuur en flocculant in zwembadwater.

Type doseerpompen

Voor de automatische zwembad waterbehandeling worden hoofdzakelijk 2 types van doseerpompen gebruikt

  • Peristaltische of slangen pompen
  • Membraan pompen

De meest gekende merken van zwembad doseerpompen die veel gebruikt worden in publieke zwembaden zijn de doseerpompen van Iwaki en Prominent

Toepassing doseerpomp

Losstaande doseerpompen

Deze doseerpompen kan u bedienen op basis van tijd, in combinatie met een automatische waterbehandeling die een impuls geeft.

doseerpompen met meting

Dit type doseerpomp zal pH of Chloor toedienen op basis van een meting. Dit zijn systemen in combinatie met een sonde. Deze meting zal bepalen hoeveel chloor of pH het pompje moet gaan toedienen.

automatische waterbehandeling

Een volgende stap is een systeem die zowel pH als Chloor meting doet en aan de hand hiervan vloeibare chloor en pH zal gaan doseren. Dit zijn automatische waterbehandelingen zonder meer.

onderhoud

Best ga je de peristaltische tube in de peristaltische pomp jaarlijks vervangen om zo een goed werking te waarborgen. Deze zijn terug te vinden onder de onderdelen lijst.

Principe van een doseerpomp

Iedere doseerpomp heeft hetzelfde principe. Het oppompen van chemicaliën (Vloeibaar chloor, vloeibare pH, vloeibaar vlokmiddel) aan de hand van een aanzuigleiding in de bidon.

De peristaltische pomp zal dit oppompen en via de retourleiding naar het injectiepunt stuwen. Via dit injectiepunt zullen de chemicaliën in de leiding geïnjecteerd worden.