Zwembad chloor

Zwembad chloor producten voor het ontsmetten / desinfecteren van uw zwembadwater. Chloor zorgt voor de hygiëne in uw zwembad en kristalhelder zuiver zwembadwater. Er is massaal veel info te vinden over chloor. Wenst u een duidelijk en overzichtelijke pagina met alle informatie over CHLOOR, dan vind u dit op onze overzicht.

Deze desinfectie producten zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingen en bij grotere aankopen hanteren wij KWANTUM KORTINGEN – hoe meer chloor u koopt hoe minder u betaald per eenheid.
Verkrijgbaar in vloeibare versie, chloor granulaat, chloortabletten MTF chloor 5 in 1 met of zonder stabilisator.

Onze producten voor uw zwembad ook komen afhalen in onze winkel in Waregem.


Toont alle 14 resultaten

Zwembad chloor zorgt voor hygiëne

Het zwembad chloor zorgt voor de ontsmetting van het zwembadwater en zo voor zuiver en helder zwembadwater.

In welke vorm is chloor verkrijgbaar?

Chlorinator voor chloortabletten
Chlorinator voor chloortabletten

Chloor voor zwembad is beschikbaar in

  • tabletten (200g) of sticks ( 300g)
  • in granulaat / poeder / korrels
  • en in vloeibare vorm.

Chloortabletten of HTH chloor sticks worden meestal in skimmers geplaatst. Zo lost het zwembadchloor traag op en zorgt zo voor een continue ontsmetting van het zwembadwater in een chloor zwembad. De chloortabletten kan u gebruiken in dispensers zoals de Hayward chloordispenser.

Chloor granulaat of poeder wordt gebruikt als chloorshock. Chloorkorrels kan u rechtstreeks in het zwembad strooien als het water warm is. Is het zwembadwater koud kan u beter het chloor poeder eerst oplossen in een emmer warm water en dan doseren.

 

LEESTIP : Kom hier alles te weten over CHLOORTABLETTEN

Wat is het verschil tussen gestabiliseerd en niet gestabiliseerd chloor

Gestabiliseerd zwembad chloor is op basis van Trichloro of Dichloro, moeilijke woorden voor de courante chloortabletten of het chloor poeder die u kan vinden in ieder grootwarenhuis of in iedere zwembad winkel. Niet gestabiliseerd chloor, ook wel anorganisch chloor, bevat geen CYAANZUUR. Een overmaat aan cyaanzuur stabilisator kan de werking van uw chloor blokkeren. (Lees hier alles over blokkering van de chloor door overstabilisatie)

Er bestaan 2 types NIET gestabiliseerd zwembad chloor:

In publieke zwembaden is het VERPLICHT om met niet gestabiliseerd chloor te werken.

De vloeibare chloor en zuur worden meestal met een automatische zwembadwaterbehandeling gedoseerd.

Er is massaal veel info te vinden over chloor. Wenst u een duidelijk en overzichtelijke pagina met alle informatie over CHLOOR, dan vind u dit op onze overzicht.

Wat is het verschil tussen chloortabletten en MTF chloortabletten?

Verschil tussen chloorabletten en MTF chloortabletten
Verschil tussen chloorabletten en MTF chloortabletten

Op een zeer eenvoudige manier kan u het verschil zien tussen “gewone” chloortabletten 200g en MTF (multifunction) 5 in 1 chloortabletten. De MTF chloortabletten heb blauwe stipjes. Deze 5 in 1 chloortabletten bevatten naast chloor alles om uw zwembadwater kristalhelder te maken en zijn zeer eenvoudig in gebruik.

Hoeveel chloor moet er in het zwembad?

Hoeveel moet het chloorgehalte in het zwembad nu precies zijn. Dit is voor een stuk afhankelijk of u nu een privaat zwembad ontsmet of als het chloor gemeten wordt in een publiek zwembad. In een publiek zwembad is het vrij chloor gehalte vastgelegd op minimum 0,8ppm. Voor private zwembaden zou ik een waarde adviseren tussen de 1 en 2ppm.

pH waarde – de belangrijkste parameter is de pH waarde van het zwembadwater. Is de pH te laag of te hoog, dan werkt het chloor in het zwembad water niet goed. Meet de zuurtegraad van uw zwembadwater correct met een pH meter.

Chloor kopen online, is dat wel veilig?

Chloor kopen via een webshop is dat wel veilig? Nu is het zo dat deze producten zeer goed en veilig verpakt zijn. De chloor producten zitten steeds verpakt in een veiligheid verpakking die kinderen niet open zullen krijgen. Bij HTH gaan ze nog een stapje verder en is er zelfs geen contact tussen het chloor en de huid. Rond de sticks zit een plastiek omhulsel die er rond moet blijven. In de bussen of emmers met chloor granulaat zit steeds een doseer schepje of een is er een doseer dop.

De zwembad chemicaliën worden steeds zeer veilig en verzorgd verpakt met bubbelfolie en overvloedig verfrommeld karton om schokken op te vangen. Via onze online shop is chloor bestellen zeer eenvoudig, op heel wat producten verrekenen we ook kwantum kortingen.

Voordelen van zwembad chloor bij Aquatechno

  • alle zwembad chloor is veilig verpakt met een duidelijk Nederlandstalig etiket
  • alle zwembadchloor is ERKEND (door ministerie van volksgezondheid) chloor voor zwembaden in België en Nederland
  • chloor voor het zwembad kopen gaat snel, eenvoudig en is steeds uit voorraad leverbaar
  • u kan het chloor voor uw zwembad ook komen afhalen in onze winkel in Waregem
  • het zwembad chloor is verkrijgbaar in verschillende verpakkingen en bij grotere aankopen hanteren wij KWANTUM KORTINGEN – hoe meer zwembadchloor u koopt hoe minder u betaald per eenheid
  • de chloor is bij ons verkrijgbaar in alle vormen als vloeibaar chloor, chloor granulaat, chloortabletten MTF chloor 5 in 1 met of zonder stabilisator
  • door de zeer grote hoeveelheden chloor die wij verkopen is het steeds vers en met de hoogste concentratie

Kan u het zwembad chloor ook voor andere toepassingen gebruiken

Wij verkopen het chloor voor zwembad water ontsmetting. U kan echter het chloor ook gebruiken voor Spa baden, voor oppervlakte ontsmetting, voor het ontsmetten van bv een stoomcabine of voor andere ontsmetting toepassingen.

LEESTIP : ALLES OVER CHLOOR