Zwembad LED lamp

Ons gamma bestaat uit de betere LED verlichting in verschillende formaten met afwisselende afwerkingen.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Zwembad LED Velichting

Waarom LED lampen in plaats van Halogeen Lampen

Waarom voor Led lichtbronnen kiezen in plaats van halogeen lichtbronnen. Een Led lamp maakt geen gebruik van gas in tegenstelling tot halogeenlampen die wel gebruik maakt van gas, een led lamp gebruikt een vaste stof om licht op te wekken. Een LED lamp is duurder in aankoop dan een halogeenlamp. Maar het is een investering die waarschijnlijk maar eenmalig hoeft te gebeuren, door het aantal branduren die een Led lamp heeft. (een LED lamp gaat tot wel 50.000 branduren mee). De LED lamp heeft een rendement van 50%, en is zo de meest zuinige lamp. Een LED lamp heeft ook als voordeel dat het schokbestendig is en in tegenstelling tot een halogeenlamp niet warm wordt.

Voordelen van LED verlichting:

 • Energiezuinig
 • Duurzaam
 • Geen straling
 • Schokbestendig
 • Snelle responsietijd

Installatie:

De installatie van Spectravision verlichting is uiterst eenvoudig. Natuurlijk is het belangrijk dat u de juiste lamp voor het juiste type armatuur in het zwembad kiest. Er is voor elk zwembad Led verlichting.

Led lamp

Hoe LED verlichting plaatsen

kies je type zwembadverlichting

Vroeger werd er voornamelijk gewerkt met halogeen lampen. Tegenwoordig worden alle lampen voor zwembaden vervangen door LED lampen.

De Adagio Pro lampen zijn verkrijgbaar in drie verschillende diameters:

 • Diameter 5 cm – vaakst gebruik om de trap te verlichten
 • Diameter 10 cm – Meest elegante maat voor nieuwbouw
 • Diameter 17 cm – Kan gebruikt worden als vervanglamp voor PAR56 of om een brede lichtstraal te genereren in het water.

Wat de kleur betreft zijn de meeste LED lampen verkrijgbaar in 4 uitvoeringen:

 • Koud witte uitvoering:
  Breedste bereik en felste type verlichting
 • Warm witte uitvoering:
  Bij warm witte verlichting in de poolhouse combineer je dit best met warm witte verlichting in het zwembad
 • RGB-uitvoering
  Geeft de mogelijkheid om alle kleuren vanuit het RGB pallet in te stellen.
 • Blauw uitvoering
  Specifiek om een extra blauwe schijn in het water te brengen

Zwembadlamp inbouwdelen

Ook voor de verlichting dien je op voorhand een mee ingegoten inbouwdeel te voorzien in de muur. Sommige lampen worden voorzien met inbouwdeel. Andere type lampen kunnen gemonteerd worden op een standaard wanddoorvoer.

transformator

Als je verlichting in het zwembad wil, dan moet je gebruik maken van een transformator. Je wil immers geen 230V in jouw zwembad hebben, maar laagvolt 12V. Deze transformator zet stroom om van 220/240 Volt naar 12V en zorgt voor een veilige elektrische verbinding met jouw zwembad verlichting.

stuurkasten

Een aparte stuurkast is voor de adagio pro lampen geen must, maar is wel aangeraden. De stuurkast is voorzien van een transformator en een afstandsbediening.

vervangingslampen

Indien u wenst een oude PAR56 lamp te vervangen is dit mogelijk met de adagio Pro lampen diameter 17cm.

Hierbij ga je de LED lamp vast maken aan de originele afwerkring. Deze afwerkring past zoals voordien perfect op het inbouwdeel in de muur.

 

 

Zwembadverlichting is één van de leukste eigenschappen die zwembaden beschikken. Dat kristalheldere water krijgt zo in de avond een compleet nieuwe dimensie. Zo worden gezellige zomeravonden nog sfeervoller.
Ons gamma bestaat uit de betere LED verlichting in verschillende formaten met afwisselende afwerkingen.
Alle kleuren zijn mogelijk van koud wit licht tot RGB. Zelf uw oude PAR 56 halogeenlamp kan vervangen worden door een minder verbruikende LED lamp. De zwembad LED lamp heeft ook een hogere lichtsterkte.