Warmtepompen

Zwemmen in zwembadwater met een aangename temperatuur van april tot september, het kan met een warmtepomp voor het verwarmen van uw zwembadwater. Hieronder de verschillende warmtepompen voor de zwembadverwarming.

Toont alle 15 resultaten

Waarom een warmtepomp voor de opwarming van uw zwembad water?

Een warmtepomp is eerst en vooral zuinig, op zonnecollectoren na is dit het zuinigste toestel om uw zwembadwater op te warmen. Vooral in de zomermaanden wanneer er vrij warme buitenlucht (>15°C) is draait de warmtepomp zeer zuinig.

Een kwalitatieve warmtepomp is uitgerust uit materiaal die tegen de meeste zwembadproducten kan, zoals chloor en zoutwater.

De laatste nieuwe ontwikkeling zijn de INVERTER WARMTEPOMPEN. Deze toestellen hebben zeer straffe technische specs. Het geluid is tot 20dB lager dan een standaard warmtepomp en het verbruik is door een COP tot 15,50 of 60% lager dan bij de  “standaard” zwembad warmtepompen.

Deze manier van verwarmen van uw zwembad haalt maar liefst 80% van zijn energie uit de lucht wat het rendement natuurlijk zeer aantrekkelijk maakt en zo de investering al snel doet terugverdienen.

KOM ALLES TE WETEN OVER DE ZWEMBAD WARMTEPOMP

Hoe installeer ik een warmtepomp?

Een warmtepomp heeft wanneer U hem zo rendabel mogelijk wil laten werken ruimte nodig in de omgeving. Het verwarmingsmiddel stoot namelijk koude lucht af en neemt de verse warme lucht op. Wanneer U hem in een gesloten ruimte zou installeren dan neemt hij zijn eigen koude lucht op en zal hij minder goed renderen.

Wij adviseren U om niets rond de heatpump te plaatsen binnen een straal van 50 centimeter van het toestel.

Een warmtepomp installeer je ook het best zo dicht mogelijk bij de  filterinstallatie.

Hieronder zie je een schema hoe je een warmtepomp installeert ten opzichte van uw installatie :

Installatie zwembad warmtepomp
Installatie zwembad warmtepomp

HOE SELECTEERT U DE JUISTE ZWEMBAD WARMTEPOMP?

  • Grootte zwembad
  • Elektriciteit toevoer MF of TF
  • Ruimte/omgeving

Tip

We raden U aan om het water af te laten in de winter en de elektriciteit naar de warmtepomp uit te schakelen. Zo vermijdt U dat de pomp kapot vriest.

 

Nadeel van  zwembad wartempompen

Bepaalde warmtepompen werken niet onder de 7°C waardoor je hem een bepaalde periode niet kan gebruiken in het jaar. De nieuwe INVERTER warmtepompen werken reeds bij een buitentemperatuur van – 15 tot -7°C

Het duurt enkele dagen/uren vooraleer het water op temperatuur is. Het hangt uiteraard af van de grootte van het zwembad en de buitentemperatuur.

Een warmtepomp kan nogal wat lawaai produceren wat zeer hinderlijk kan zijn voor u of de buren. Maar met de nieuwe full inverter warmtepomp is dit probleem met een verminderde geluidsproductie van 20dB geen nadeel meer.

Service en garantie

Voor de keuze van een goede warmtepomp kan u beroep doen op onze expertise. Wij geven u graag het juiste advies maar zorgen ook voor de service na verkoop door onze techniekers of voor een installatie indien u dit wenst.

We werken samen met gerenommeerde merken (DURATECH / PROPULSION) en met betrouwbare groothandels die ons een goede service kunnen garanderen.

LEESTIP BLOG : ZWEMBADVERWARMING OVERWINTEREN

Wat maakt een inverter warmtepomp zo straf

Dura pro inverter warmtepomp

 

Het verbruik van een Inverter warmtepomp is 50 tot 60% lager. Maar bovenal is ook het geluidsniveau tot 20dB lager. De 2 eigenschappen die vroeger toch wel als nadeel beschouwd werden zijn dus volledig weggeveegd. De Dura Pro Inverter en de Vesuvio Full Inverter warmtepomp zijn uitermate stille en zuinige warmtepompen voor de verwarming van uw zwembadwater.

De enige zwembadverwarming die nog duurzamer is zijn de Blozoen Zonnecollectoren.

Kan ik een warmtepomp gebruiken voor elk type zwembad

Een warmtepomp kan u gebruiken voor een opbouw zwembad maar ook voor ingebouwde zwembaden of bv binnenzwembaden.

  • Voor opzetzwembaden gebruik je best een PLUG & PLAY warmtepomp zoals de Sunspring of de Onda mini heater
  • Voor ingebouwde zwembaden en grotere volumes zwembadwater kies je best voor een INVERTER warmtepomp. Deze zwembad warmte pompen zijn ontzettend stil en zuinig
  • Voor binnenzwembaden kies je best een ALL SEASON warmtepomp

Kies ik best een verticale of een horizontale warmtepomp?

De keuze voor een horizontale of een verticale zwembad heatpump is vooral afhankelijk van de ruimte. De kleinere modellen zijn doorgaans verticaal. Dit betekent dat de koude lucht naar boven geblazen wordt. Bij een horizontaal model blaast het toestel de koude lucht vooraan naar buiten. De verticale warmtepompen hebben een zeer klein rendements voordeel omdat het oppervlak van de koelplaatjes groter is.

TIP : zorg voor veel vrije ruimte rond de zwembad warmtepomp om het toestel zo goed mogelijk te laten werken.

Hoe bescherm je de warmtepomp in de winter?

De winter is een risico voor de warmtepompen. Schade door vorst is meestal ernstig en kostelijk om te herstellen. Zorg dat er tijdens de winter geen water in het toestel achter blijft, kantel het toestel even en sluit de kranen af. Best kan u ook een winterhoes over het toestel plaatsen of bij de kleinere modellen zoals de sunspring warmtepomp of de Onda mini heater warmtepomp kan u ook loskoppelen en binnen plaatsen.

Bij de opstart kan het toestel reinigen met de Warmtepomp reiniger. Het rendement van de warmtepomp is afhankelijk van de vrijgemaakte koelpakketten. hoe zuiverder deze zijn, hoe beter het rendement.