Warmtewisselaar

Zwembad verwarmen kan je een via elektrische of CV warmte wisselaar.

Toont alle 6 resultaten

Warmtewisselaar als alternatief van warmtepomp.

Er bestaan 2 verschillende warmtewisselaars. De eerst versie is een warmtewisselaar op CV installatie daarnaast heb je de elektrische warmtewisselaar die duurder is gebruik maar een goedkoper in aankoop en sneller te monteren.

Op wat moet ik letten?

Het vermogen van uw warmtewisselaar is belangrijk wanneer u snel uw water wil laten opwarmen en of de grote van uw zwembad.

Bij een warmtewisselaar via een CV installatie is het vermogen bepalend voor de snelheid dat uw water wil laten opwarmen. Niet persé het grote van uw zwembad. Maar hoe meer vermogen hoe vlugger het water warm zal zijn. Een verwarmingstoestel van 40kw kan perfect een groot zwembad opwarmen maar zal er langer overdoen dan een verwarmingstoestel van 60kw.

Hou hierbij rekening dat hoe hoger de temperatuur van het primaire water is hoe sneller uw zwembad kan opwarmen. Tegenwoordig worden vaak Hoogrendementsketels geïnstalleerd. Deze werken op minder verbruik en een lagere temperatuur. Dit is nadelig wanneer je wil werken met een warmtewisselaar op basis van de CV installatie om je zwembadwater te verwarmen.

Bij elektrische warmtewisselaar is dit anders. Daar is het aan de hand van het grote van uw zwembad.

Voordelen

  • Snel een eenvoudig te monteren
  • Vlug opwarmen van uw zwembadwater
  • Kan het ganse jaar door verwarmen

Installatie

Plaats na de filter eerst Uw warmte wisselaar daarna het injectie stuk voor chloor en/of ph. Zo bescherm je hem tegen corrosie.

Zwembad water opwarmen via CV installatie is een zeer effectieve manier om water te verwarmen. Maar deze wijze is niet zo goed energiebesparend en is milieuonvriendelijk. Men kan het ook via zonne- energie. De zonnecollectoren geven de warmte af aan de wisselaar. Deze is dan wel milieuvriendelijker en zeer voordelig.

Installeren zie afbeelding:

Pahlen FE warmtewisselaar

Nadeel

  • Het is vrij duur in gebruik.
  • Voor zuinigheid kies je best voor een warmtepomp.

Gans het jaar zwemmen

De combinatie warmtepomp + warmtewisselaar maakt het mogelijk om gans het jaar te zwemmen. Afhankelijk van welk type warmtepomp dien je de warmtewisselaar slechts enkele maanden in te schakelen.

Een overgedimensioneerd full inverter warmtepomp (all seasons) zal het mogelijk maken om 9 à 10 maanden het zwembad te verwarmen. Wanneer het buiten aanhoudend vriest zal de warmtepomp zijn rendement verliezen. Bepaalde type warmtepompen kunnen het ganse jaar door het zwembad “warm houden” indien het zwembad zelf goed is geïsoleerd.

De warmtewisselaar maakt het mogelijk de wintermaanden ook te overbruggen.