Droom je ervan om je zwembadwater helder te maken? Dan is een goede filterinstallatie onmisbaar. Groen zwembadwater helder krijgen kan namelijk met verschillende types filters. Zo bestaat er glasfilters en patroonfilters, maar ook chloortabletten en zandfilterpompen. In deze blogpost helpen we je de juiste filterinstallatie te kiezen.

Een zandfilter of zandfilterpomp om zwembadwater te filteren

Zandfilters en zandfilterpompen bestaan vaak uit zelfaanzuigende filterpompen met voorfilter en een zandfilter. De pompen zijn vaak verenigbaar met zoutbehandelingen. Kleine, goedkopere zandfilterpompen als deze bestaan vaak uit zelfaanzuigende filterpompen met voorfilter en een zandfilter zijn ideaal voor opzetzwembaden. Ze pompen 4 tot 6 kubieke meter per uur en 15.000 liter zwembadwater. Grotere zandfilterpompen als deze Beckne zijn perfect voor grote, bijvoorbeeld openbare zwembaden.

Helder water met chloortabletten

Chloortabletten zijn belangrijke bacteriedoders en zorgen voor gezond en helder zwembadwater. Het aantal en gewicht van de chloortabletten zijn afhankelijk van de hoeveelheid water. Belangrijk om te weten is dat je de tabletten best nooit rechtstreeks in het water gooit, maar dat de tabletten in de skimmer geplaatst worden. Er bestaan zowel chloortabletten voor jacuzzi’s als 5-in-1 tabletten, van hoge kwaliteit organisch chloor, voor zwembaden. Handig is ook een chloordispenser, een eenvoudige en goedkope manier om je chloortabletten te doseren.

Patroonfilters om zwemvijvers te reinigen

Patroonfilters zitten in zwembadrobots zonder kabel als deze van Dolphin, die typisch voor zwemvijvers gebruikt worden. De filtercartridges vangen het vuil op dat door de zwembadrobot opgezogen was. Handig is dat de filter altijd kunnen vervangen worden en gemakkelijk uit de robot te halen. De patroonfilters zouden dan ook na elke schoonmaakbeurt moeten gereinigd worden voor een langere levensduur.

Leestip: De nieuwste zwembadcleaners van 2020.”

Een natuurlijk filtersysteem van patroonfilters is de Nature 2 techniek, ontwikkeld door Nature 2 SPA. Het patroon kan meteen in het filterpatroon van de spa geplaatst worden. Dankzij mineralen zink en zilver op de keramische bolletjes filtert de patroonfilter het water op een eenvoudige en efficiënte manier. Deze filter behandelt een maximum van 4 kubieke meter water.

Een goede filterinstallatie met een zoutwatersysteem of zoutelektrolyse

Zoutwater elektrolysepompen als de Hayward Aquarite zijn handige toestellen voor het behandelen van uw water. U plaatst het zoutwatersysteem tussen uw zwembadpomp en het zwembadwater. Daarna regelt de Aquarite zelf de zoutwater elektrolyse dankzij de filtertijd, watertemperatuur, en controleert hij zelfs de waterbehandeling (RX – Chloor en pH). Dit alles zonder gebruik van chloortabletten. Zoutwatersystemen controleren en beheren dus zelf de waterkwaliteit aan de hand van zoutwater elektrolyse en kunnen zelfs op afstand via een WIFI signaal bediend worden.

Glasfilter als alternatief voor de zandfilter

De laatste optie voor helder zwembadwater is een glasfilter als deze Lacron. Hij werkt met geactiveerd filter glas: ecologisch en milieuvriendelijk omdat het geproduceerd is van gerecycleerd glas. Dankzij zijn lage stofgehalte is filter glas het ideale alternatief voor filterzand. Met zijn topfiltratie verwijdert filterglas micro-organismen aanzienlijk en creëert het helder water in een handomdraai! Glasfilters met filter glas absorberen ook veel positief geladen ionen en vangen zo vuil- en vlokdeeltjes op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.