Bij het aanschaffen van een tuindouche komt een hoop kijken. Naast de beslissing voor welk design je gaat, zal je ook na moeten denken over de aansluiting, de perfecte plaats voor je nieuwe outdoor shower en het juiste onderhoud om je douche veilig de wintermaanden door te laten komen. We hebben een overzicht voor je gemaakt van punten waar je wellicht rekening mee kan houden bij en na het kopen van een tuindouche.

Er zitten een hoop voordelen aan het hebben van een tuindouche. Zo hou je je zwembad bijvoorbeeld een stuk schoner als je – voor je een duik neemt – een korte, verfrissende douche neemt. Daarnaast is het natuurlijk ook een uitkomst na het zwemmen. Dan kun je al het chloor en/of zoutwater afspoelen. Misschien nog wel belangrijker: een outdoor shower is gewoon heerlijk rustgevend! Ondanks dat het voor velen een handige en aangename toevoeging aan de tuin is, is er wel een hoop om over na te denken.

Droomdouche

Hoe ziet jouw droomdouche er eigenlijk uit? De kans bestaat dat je al een tijdje Pinterest afstruint voor jouw ideale designdouche. Misschien heb je zelfs al een board gemaakt die je onderhand opgevuld hebt met een aantal pareltjes. Romantische, rustieke designs, minimalistische ontwerpen, met een voet, zonder een voet, in koper, metaal, gelakt of geborsteld RVS. De opties zijn eindeloos. We helpen je in ieder geval graag op weg. Dit zijn onze favorieten!

Inspiratie op ons Pinterest board : outdoor design showers

Van beneden, naar boven! Dit originele ontwerp doet het allemaal net even iets anders.

WellWell buitendouche
Well Well douche van Tradewinds

Deze kleurrijke douches van AQT zijn ideaal wanneer je opzoek bent naar iets minimalistisch en modern.

AQT Outdoor Shower

Hou je het graag simpel? Wat dacht je van dit minimalistische design van JEE-O?

JEE-O-original-shower-01
JEE-O-original-shower-01
JEE-O-original-shower-01
JEE-O-original-shower-01

Ben je er nog niet helemaal uit? Je kunt ons gehele aanbod bezichtigen in onze zwembad conceptstore. Daar kun je de douches in het echt komen bekijken om te ontdekken wat jij persoonlijk het mooist vindt.

De perfecte plaats voor jouw tuindouche!

Goed, het design heb je ondertussen uitgekozen, maar waar zet je je nieuwe aankoop nu neer? Naast het uiterlijk is een van de belangrijke dingen misschien wel de locatie van de buitendouche. Het liefst installeer je hem natuurlijk op de meest comfortabele plek in je tuin. Hieronder volgen vijf tips die je mee kunt nemen bij het bepalen van de locatie van je gloednieuwe tuindouche.

  1. Kies een fijn plekje in de zon uit. Het fijnste is natuurlijk als je tijdens het douchen tegelijkertijd ook nog lekker van de zon kunt genieten! Daarnaast warmen sommige douches het water op door middel van zonne-energie. Dan is een plekje in de zon niet alleen genieten, maar ook nog eens heel slim.
  2. Zorg dat de locatie van je douche over genoeg privacy beschikt. Oogcontact met de buurman tijdens het douchen… Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Zorg dat je douche een aangenaam en afgezonderd plekje in je tuin krijgt, zodat je ongestoord kan genieten.
  3. Zorg dat het water kan weglopen! Dit is natuurlijk voor de hand liggend, maar zorg dat het water ergens naartoe kan. Zo voorkom je dat het een natte puinhoop wordt op plekken waar geen water hoort te zijn.
  4. Kies een plekje in de buurt van een kraantje of wateraansluiting. Dit is misschien nog wel het belangrijkste! Zonder water kun je niet douchen. Wees er bewust van dat je water ergens vandaan moet komen en dat de installatie haalbaar moet zijn. Hou daarbij ook rekening met je budget.
  5. En natuurlijk… zorg dat je douche in de buurt van je zwembad staat! Tot slot van rekening is dat de plaats waar je je douche het vaakst zal gebruiken. 

Lekker verfrissende douche

De meeste buitendouches beschikken enkel over koud water. Hou hier rekening mee. Mocht je toch behoefte hebben aan de optie om buiten een warme douche te kunnen nemen, zorg dan dat je een douche uitkiest die ook een aansluiting voor warm water heeft. Er zijn douches die de beschikking tot gemengd water hebben (die hebben bijvoorbeeld een extra kraantje dat water van 35°C naar de douche stuurt). Je kunt ook voor een douche kiezen die het water opwarmt door middel van zonne-energie. Er is dus keuze genoeg. Zoek even uit wat het beste bij je past en pas je aankoop daarop aan.

Wat met de buitendouche tijdens de wintermaanden

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je buitendouche, hou je rekening met de wintermaanden. Wanneer het gaat vriezen kan dit natuurlijk gevolgen hebben voor je buitendouche. In sommige gevallen is het dan slim om de douche los te koppelen en veilig op te bergen. Een andere optie is om een vorstbeveiliging aan te schaffen voor je douche. JEE-O biedt deze bijvoorbeeld aan.

Zo, jij bent nu helemaal klaar om de juiste keuze te maken. Komen er toch nog vragen bij je naar boven? Of wil je de douches graag nog even in het echt zien? We staan steeds voor je klaar in onze zwembad conceptstore.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.