Elecro warmtewisselaar G2
Elecro warmtewisselaar G2Elecro warmtewisselaar G2 02Elecro warmtewisselaar G2 03Elecro warmtewisselaar G2 04Elecro warmtewisselaar G2 05Elecro warmtewisselaar G2 aansluitschemaElecro warmtewisselaar G2 specificaties

Elecro warmtewisselaar G2

De Elecro warmtewisselaar G2 Titanium vr zwembadwaterverwarming aan de hand van een gasketel, mazoutketel, zonnepanelen of een warmtepomp.

 305,00 899,00

Productcode: N/B Categorie: Merk: Elecro

 • Gratis geleverd vanaf 50€
 • Binnen de 48u geleverd indien op voorraad
 • Liever afhalen? Kom langs op vrijdag 30 september tussen 9u en 18u
 • Niet tevreden geld terug garantie
 • Eigen reparatiedienst, met garantie

Elecro warmtewisselaar G2 titanium

De elecro warmtewisselaar G2 Titanium is heel geschikt voor het opwarmen van zwembadwater aan de hand van een gasketel, mazoutketel, zonnepanelen of een warmtepomp. Door de Titanium wisselaar is deze warmtewisselaar compatibel met zoutelectrolyse zwembadwaterbehandeling.

Verschillende warmtewisselaars in titanium

De G2 Titanium warmtewisselaar heeft een unieke ontwerp met een uitzonderlijk hoog warmte overdracht oppervlak. Daarom zijn deze warmtewisselaars  zeer efficiënt en DE referentie in de zwembadbrache voor het opwarmen van zwembadwater met een CV installatie. Er is een zeer breed product assortiment van 30kW tot 122kW.

De eigenschappen van deze Elecro warmtewisselaar

 • Vier modellen variërend van 30 kW tot 122 kW
 • Titanium doorstromer waardoor deze verwarming gebruikt kan worden met zoutelectrolyse
 • De behuizing is vervaardigd uit RVS 316L roestvrij staal
 • Compatibel met zoutelectrolyse voor zwembaden en dus ook met zout en zeewater
 • Getest op 4 bar druk
 • Zeer laag verlies in druk
 • Aansluiting voorzien voor temperatuur en flowsensor
 • Ideaal te monteren aan de wand in een technische ruimte bij de zwembadinstallatie

Voor en nadelen van een warmtewisselaar met de CV installatie

De Elecro warmtewisselaar en warmtewisselaars in het algemeen hebben als voordeel dat ze het zwembadwater SNEL opwarmen. Bovendien zijn de warmtewisselaars goedkoop in aankoop. Het is echter niet de meest energiezuinige oplossing voor het verwarmen van het zwembadwater. De meest energie zuinige oplossing zijn de zwembad warmtepompen. Het voordeel is dat zwembadwarmtepompen zuiniger zijn, het nadeel is dat ze niet geruisloos werken. De ventilator maakt immers lawaai.

Een nadeel van de warmtewisselaar is de installatie. Deze zwembadverwarming is gekoppeld is aan uw CV installatie van de woning, dus sluit een loodgieter of een zwembadinstallateur de installatie aan op de verwarming. Bij de warmtewisselaar is een thermostaat, een circulatiepomp en een flow meter nodig om de verwarming goed te kunnen laten werken. De thermostaat meet de temperatuur. De circulatiepomp zorgt er voor dat het warm water of glycol van de CV installatie door de warmtewisselaar vloeit. Ten slotte controleerd de  flow switch of er zwembadwater door de wisselaar stroom en zo de warmte kan worden afgegeven aan het zwembadwater.

Technische kenmerken van Elecro warmtewisselaar G2

Zwembad volume m³

Middelmatig 25 – 50, Groot 50 – 100

Materiaal warmtewisselaar

Titanium

Type warmtewisselaar

Enkelvoudige wisselaar

Aansluiting

50 mm

Verwarmingsvermogen

30 kW, 49 kW, 85 kW, 122 kW

Uitvoering

Via CV

Deel jouw mening!

Laat ons weten wat je vindt…

Wat anderen hierover zeggen

Er zijn nog geen bijdragers.

×

Inloggen

Ben je al klant bij ons? Gebruik je e-mailadres en wachtwoord om hieronder in te loggen. Ben je je wachtwoord vergeten of lukt het niet om in te loggen? Klik hier om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Registreren

Door een account te registreren kan je in de toekomst sneller bestellen en de status van je bestellingen opvolgen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Continue as a Guest

Heb je nog geen account? Registreer je nu