Wat is overstabilisering?

Blokkering van de chloor zorgt voor uitblijven van een goede ontsmetting van uw zwembadwater en vorming van onder andere algen. Toevoegen van chloor en toch algenvorming ontwikkelen is een typisch verschijnsel bij over gestabiliseerde zwembaden.

 

Blokkering van de chloor

 

De stabilisator (cyaanzuur) gebruikt bij de klassieke chloorproducten beschermt het chloor tegen de vernietigende werking van UV stralen. Echter, het ongecontroleerd toevoegen van stabilisator bij deze chloortypes zorgt ervoor dat de desinfecterende werking geblokkeerd wordt.

Daardoor blokkeert het evenwicht van het water en wordt het groen – hoe meer gestabiliseerd chloor u toevoegt, hoe meer stabilisator u eveneens doseert!

 

Wat is de oplossing voor een overgestabiliseerd zwembad en blokkering van de chloor?

Een eenvoudige oplossing hiervoor is het gebruik van NIET gestabiliseerd chloor van het merk HTH. Dit is anorganisch chloor op basis van Calciumhypochloriet. Dit chloortype heeft steeds actief beschikbaar chloor die een betere ontsmettende werking heeft en direct inwerkt op algen.

Zwembaden correct behandeld met HTH Chloorgranulaat of HTH chloorsticks worden dan ook niet groen tijdens de zomer.

LEESTIP : Chloortabletten – kom alles te weten, tips, samenstelling en gebruik.

 

Hoe kan ik de concentratie stabilisator (cyaanzuur) verlagen? (Cyaanzuur verlagen)

Er is slechts 1 manier om de concentratie cyaanzuur te verlagen, het water verversen (verdunnen dus) en overschakelen naar de cyaanzuur vrije HTH Chloor Sticks (Calciumhypochloriet 67%). Deze HTH Chloor Sticks van 300g bevatten geen cyaanzuur stabilisator in tegenstelling tot de chloortabletten van 200g (Trichloroisocyaanzuur). Het verlagen van de pH waarde zal geen enkele invloed hebben op uw cyaanzuur stabilisator concentratie.

Door veelvuldig te backwashen zal u de concentratie cyaanzuur stabilisator ook geleidelijk kunnen verlagen. Na de backwash zorgt het verse water dat u toevoegt voor een verdunning.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.