Voordeel van zoutelectrolyse

In de zoutelectrode maakt u automatisch chloor aan die zorgt voor de ontsmetting van uw zwembadwater. Dit betekent dat u geen opslag hebt van gevaarlijke chemische producten en ook niet handmatig chloor hoeft toe te voegen aan het zwembad.

 

Voordeel van zoutelectrolyse

  • Het voordeel van zoutelectrolyse is dat dit de goedkoopste beschikbare zwembad waterbehandeling is. Dit systeem vereist enkel een jaarlijkse toevoeging van een 100 à 150 kg zout (voor een zwembad van 50m³ – 200 kg bij opstart). De aanpassing van de pH waarde gebeurt manueel. Bij een zoutelectrolyse zal de pH waarde minder beïnvloed worden dan bij alle andere zwembad waterbehandelingstechnieken.
  • Een zoutelectrolyse is stukken aangenamer om in te zwemmen en voelt zachter aan. Door de zoutconcentratie in het zwembadwater (4 g/l) zal de huid minder de neiging hebben uit te drogen zoals bij conventioneel gebruik van chloortabletten of vloeibaar chloor. Dit komt doordat ons lichaamsvocht ook zouten bevat (9 g/l) en het zwembadwater deze zoutoncentratie benaderd.
  • Met zoutelectrolyse voorkomt u de vorming van rode ogen en huid irritatie. Chloor reageert met vuil veroorzaakt door de zwemmer (transpiratie, urine, zonnebrandolie, …) en vormt chlooramines. Deze chlooraminen veroorzaken huid – en oogirritatie. De chlooraminen worden met de zoutelectrolyse vernietigd in de electrolyse cel gedurende de werking van de filterinstallatie en de Minder zoutelectrolyse.

Een overzicht van verschillende types zoutelectrolyse:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.