Wateranalyse

Zwembad wateranalyse producten voor het controleren van de waterkwaliteit van uw zwembad.


Zwembad wateranalyse producten voor controle van het water

Wateranalyse producten voor het meten van de kwaliteit van het zwembad water. pH meters, chloormeters, fotometers, sondes en teststrips. Groot assortiment.

Het meten van de ph waarde van zwembadwater met pH meter

De pH waarde van het zwembadwater is de allerbelangrijkste meetwaarde. Wanneer de pH waarde of zuurtegraad van het zwembad water niet correct is zal de ontsmetting immers niet goed gebeuren.

wat is de beste pH waarde van water in een zwembad

De beste pH waarde van water voor in een zwembad is pH 7,2 - 7,3. Dit is een zo goed als neutrale pH zuurtegraad.

Wat is de beste methode voor de pH meting

De beste water analyse methode voor de pH waarde is een meting met een Pocket pH meter. Deze digitale meter, meet met een pH sonde en is snel, eenvoudig en nauwkeurig.

De chloor meting in een privé zwembad met een chloormeter

Dde chloor meting in een privé zwembad gebeurd meestal met teststrips. Deze chlooor analyse voor zwembaden is de snelste, maar niet de meest nauwkeurige. De meest nauwkeurige chlooranalyse in water van een zwembad is de fotometrische meting van chloor. Deze chloor wateranalyse kan je met een fotometer uitvoeren. Hier kan u ons zeer uitgebreide producten assortiment fotometers voor analyse van water vinden. Ons assortiment chloormeters omvat RX pocket meters  of fotometers voor vrij chloor of de volledig automatisch werkende Ondilo voor zwembaden of Ondilo voor spa's.

Thermometers voor temperatuur meting in zwembaden

Boei thermometer
Boei thermometer

Mocht u de temperatuur willen meten van het zwembad water, kan dit met een drijvende thermometer voor continue meting of met bv een Pocket meter die naast andere wateranalyse (pH - zuurtegraad) ook meestal de temperatuur meet.

Handig is de boei thermometer die je in je skimmer deksel kan plaatsen of die drijft op het zwembad water oppervlak.

Bij zwembaden kan u de themperatuur meestal aflezen in de technische ruimte.

WEETJE! de temperatuur in de technische ruimte is enkel CORRECT als de circulatiepomp ook daadwerkelijk het zwembadwater rond pompt. Werkt deze niet, dan meet u de temperatuur in het stilstaande water in de technische ruimte. Dit is natuurlijk niet de water temperatuur analyse van het zwembad.

Fotometers voor privaat en publieke zwembad wateranalyse

De meest betrouwbare en nauwkeurige analyse van uw zwembadwater gebeurd natuurlijk met een fotometer. We hebben kleine pocket fotometers voor de analyse van verschillende parameters in zwembadwater:

 • Vrij chloor fotometer
 • Pocket fotmeter voor
  • Koper water analyse
  • meting van alkaliniteit in zwembadwater
  • IJzer analyse in zwembaden
  • pH meter met een fotometer
 • Fotometers voor publieke zwembad water metingen
  • de Lovibond PC CheckIT
  • Hanna Pocket fotometer

Fotometers voor het meten van zwembadwater zijn eerder omslachtig in gebruik. De resultaten van deze analyse zijn wel de meest betrouwbare analyse resultaten.

Meetsondes voor automatische zwembad waterbehandeling systemen

Waar we als bedrijf echt in gespecialiseerd zijn door onze jarenlange ervaring als zwembadbouwer, zijn de meetsondes. Voor alle zwembad doseer systemen die we verkopen en zelf installeren hebben we de vervang sondes voor zowel pH meting, chloor meting of vrij chloor meting.

De meest verkochte elektrode is de pH kunststof electrode met BNC koppeling.

We hebben meetelektrodes voor de meeste grote merken wateranalyse doseersystemen en zoutelectrolyses

 • Hanna Pool security
 • Pool Basic
 • Watersens
 • Sugar Valey Control station
 • en veel meer doseer systemen.

De goedkoopste wateranalyse methode : teststrips

De snelste, eenvoudigste, goedkoopste maar ook minst nauwkeurige meet methode voor de analyse van zwembad water zijn de teststrips. Er zijn heel veel soorten testsrips. De meeste teststrips zijn multifunctioneel en meten verschillende parameter van het water zoals chloor, alkaliniteit, cyaanzuur, pH waarde, enz...

Teststrips zijn meestal verpakt in goed afgesloten potjes. Vocht is immers de grote vijand voor teststrips. Als ze vochtig worden dan meten de teststrips niet meer nauwkeurig of zijn ze verloren. Ook de houdbaarheid van meetstaafjes voor zwembadwater meting is vrij beperkt wat er voor zorgt dat ze snel verloren zijn.

Ook de zon kan test staafjes voor water meting degraderen en onbruikbaar maken.