Zwembadfilters

Filtersystemen voor zand of glas (AFM – Activated Filter Material). Zandfilters zorgen voor kristalhelder zwembadwater.


Zandfilters voor het zuiver maken van zwembadwater

Samen met de filterpomp is de filter het kloppende hart van de filterinstallatie.

We onderscheiden voornamelijk 3 types filters:

Filterkits filter en pomp voor het zwembad in 1

Filterkits filter en pomp voor het zwembad in 1

Een filterkit is voorzien van zowel pomp als filter. En is voornamelijk van toepassing bij opbouwzwembaden of zwembaden met zeer kleine m³ inhoud.

Standaard (zand)filter voor private zwembaden

De perceptie van een zandfilter is dat deze enkel kan gebruikt worden met zand, terwijl iedere zandfilter ook gebruik kan worden met andere types filtermedia.
Voor een professioneel inbouwzwembad. De diameter is te bepalen in functie van de kubieke inhoud van het zwembad.

Half- of hoogbedfilter voor publiek of semi publieke zwembaden

Voor openbare zwembaden is een hoogbedfilter verplicht. Dit wil zeggen dat het filterbed minimaal 1m hoog is. Wat de filtratie ten goede komt.
Bij een BIOPOOL gegeven optimaliseren we de volledige filterinstallatie en zal er gewerkt worden met een halfhoogbedfilter.

Filtermedia voor het opvullen van de filter met zand of glas

Kiezel & zand

Kiezel & zand

Het bekendste en op vandaag het meest gebruikte filtermedia is zand en grind. Onderin voorzie je grind om een goede doorstroming te bekomen naar de collectors.
Bovenin gebruik je het fijnste zand om je water te gaan filteren.

Filterglas

Tegenwoordig gebruikt men meer en meer glas om de filter mee te vullen in plaats van zand & kiezel. Ook hierbij zal er een grove korrel onderin en een fijne korrel bovenin gebruikt worden.
Het grootste voordeel van glas is dat hier geen tunnelvorming kan ontstaan en hierdoor een verlengde levensduur heeft tegenover zand.

AFM

Actief Filter Media is ook filterglas met dit verschil dat men een lading op het glas. Iedere vervuiling is geladen. Dit glas zal door de geladenheid vervuiling gaan aantrekken.

Voorfilter om grove deeltjes voor de zand filter te verwijderen

Een voorfilter kan u gaan gebruiken in combinatie met een zandfilter. Deze plaatst u tussen de pomp en het filter vat zo creëert u een dubbele filtratie.

Skimmermandjes als voor filter op de zandfilterinstallatie

Nog voor het vuil in de filterpomp terecht komt is er al een eerste punt waar het grootste drijvende vuil zoals bladeren, insecten, speelgoed tegengehouden zal worden en dat zijn de skimmermandjes. Het grootste voordeel is dat je deze kan ledigen zonder de filterpomp stil te leggen. Vooral bij een seizoenswissel en het vallen van het blad doet u dit best geregeld.