Terras verwarming

 

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Verwarming voor in het poolhouse en op het terras

Mede door het Corona virus kreeg het buiten vertoeven een ontzettende boost. Mensen herontdekten het leven buiten in het poolhouse  of op terras, een avond aan het zwembad, samen rond een hout kachel genieten van een glas wijn of in de ligezetel in het poolhouse bij het zwembad. Om langer te genieten van een een heerlijke nazomer avond voorzien mensen een terras verwarming.

Wat is nu precies een terrasverwarming?

Onder terras verwarming verstaan we een krachtige warmtebron, bijvoorbeeld een infrarood straler of gas brander die heel wat warmte produceerd (>2000 Watt) om de mensen in de buurt te verwarmen. Deze warmtebron is enkel voor gebruik buiten in een poolhouse of op een terras

Waarom kan je een verwarming voor op het terras enkel buiten gebruiken?

De warmtebronnen voor in poolhousen zijn meestal te krachtig voor binnen of zijn niet veilig om binnen te gebruiken. Er is voldoende lucht circulatie nodig om alles veilig te laten verlopen. Zo bijvoorbeeld ook bij een gas brander. Sommige warmtebronnen voor in het poolhouse produceren ook rook (bv de tuinhaard). Met een rookkanaal en een veilige dakdoorvoer kan u de rook afvoeren naar buiten. De verwarmingen voor op terras zijn geschikt om te gebruiken voor verschillende toepassingen.

De verschillende toepassingen voor de terras warmer

Kan je een terrasverwarming ook binnen gebruiken?

Binnen in de woning kan u een terrasverwarming meestal niet gebruiken. De belangrijkste reden om poolhouse verwarmers niet binnen te gebruiken zijn het brand gevaar of het gevaar op CO-vergiftiging.  Er zijn wel een aantal uitzonderlijke mogelijkheden. Een infrarood terras verwarming  kan u ook gebruiken in een het poolhouse of bv in een bijgebouw. Voor sommige houtkachels verkopen wij rookkanalen om veilig door een dak te gaan. Deze dakdoorvoeren zijn dubbelwandig. Zo zou u bv ook de houtkachel kunnen gebruiken als verwarming voor in een chalet in de ardennen bijvoorbeeld.

Welke soorten warmers voor op terras bestaan er?

Er zijn 4 grote categorïen van poolhouse verwarming. Namelijk; houtkachels, infrarood verwarming, gas terras verwarming, pellet terrasverwarming. Hierbij een overzicht:

  1. Tuinhaard - meestal een houtkachel met een kort rookkanaal
  2. Infrarood verwarming - voor aan de wand/plafond, staande stralers, hangmodellen of bv voor op tafel
  3. Gas terras verwarming - de meest gekende verwarming voor op terras met propaan gas
  4. Pellet terrasverwarming - eenvoudig in gebruik, stijlvol en energie zuinig

Wat is de beste terrasverwarming voor buiten?

Wens je een terras buiten in de tuin te verwarmen, dan is de meest  krachtige verwarming met Gas, de gas terras verwarming heeft een zeer krachtig vermogen tot 14000Watt. Ook de zeer krachtige tuinhaard verwarming is zeer geschikt voor een open terras. De grote hoeveelheid warmte zal voor een stuk verloren gaan door de open ruimte maar toch krachtig genoeg om omstaanders een warm gevoel te geven. Minder krachtige verwarming systemen zijn niet zo geschikt voor open ruimtes.

Wat is de beste terras warmer voor een overdekt terras?

Wanneer een terras overdekt is met een pergola of bv een overdekt terras aan een poolhouse zijn er meerdere terras verwarming systemen geschikt. Onze voorkeur gaat uit naar de elektrische Infrarood stralers. Deze kan je aan de wand of het plafond vastmaken, op een staander of hangend boven de tafel monteren. De aansluiting is eenvoudig. De wind heeft geen invloed op de opwarming, waardoor het warmtegevoel zeer goed voelbaar is. Een ander ecologisch verantwoord alternatieve terrasverwarming is de Pellet terras verwarming. Deze pellet verwarmers voor op terras hebben een zeer mooi design en zijn bovendien zeer zuinig en energie efficiënt.