Tuinverwarming

Tuinverwarming met IR (Infrarood) terrasverwarming, een tuinhaard, vuurschaal of een vuurkorf. Verwarming in de tuin zorgt voor gezelligheid en warmte.


Verwarming voor in de tuin en op het terras

Het buitenleven kreeg mede door het Corona virus een ontzettende boost. Heel wat mensen herontdekten het leven buiten in de tuin, een avond op het terras, samen rond een vuurschaal genieten van een glas wijn of in de lounger in het poolhouse bij het zwembad. Om langer te genieten van een zomeravond of een heerlijke nazomer avond worden er regelmatiger tuinverwarmingen voorzien.

Wat is nu precies een tuinverwarming?

Wat is nu precies een tuinverwarming?

Onder tuin verwarming verstaan we een warmtebron, vuurkorf, infrarood straler of gas brander die stevig portie warmte produceerd (>2000 Watt) om je er in de buurt aan te verwarmen. Deze warmtebron is enkel voor gebruik buiten in de tuin of op een terras

Waarom kan je een verwarming voor in de tuin enkel buiten gebruiken?

De warmtebronnen voor buiten zijn meestal te krachtig voor binnen of zijn niet veilig om binnen te gebruiken. Denk maar aan een vuurkorf of een gas brander. Sommige warmtebronnen voor in de tuin produceren ook rook (bv de tuinhaard). De verwarmingen voor buiten zijn geschikt om te gebruiken voor verschillende toepassingen.

De verschillende toepassingen voor de tuin warmer

Kan je een tuinverwarming ook binnen gebruiken?

Meestal kan je een tuinverwarming niet gebruiken binnen in een woning. Al zijn er een aantal uitzonderlijke mogelijkheden. Zo kan u bv een infrarood terras verwarming ook gebruiken in een veranda of bv in een poolhouse. Ook voor sommige houtkachels voor in de tuin die wij verkopen zijn er rookkanalen beschikbaar om door een dak te gaan. Deze dakdoorvoeren zijn veilig. Zo zou u bv ook de houtkachel kunnen gebruiken als verwarming voor in een chalet in de ardennen bijvoorbeeld.

Welke soorten warmers voor in de tuin bestaan er?

Er zijn 6 grote categorieën van terrasverwarming. Namelijk; tuinhaard, infrarood verwarming, vuurkorf, vuurschalen, gas terras verwarming, pellet terrasverwarming. Hierbij een overzicht:

  1. Tuinhaard - meestal een houtkachel met een kort rookkanaal
  2. Infrarood verwarming - voor aan de wand/plafond, staande stralers, hangmodellen of bv voor op tafel
  3. Vuurkorf - verschillende modellen al dan niet met asschaal
  4. Vuurschalen - rond, rechthoekig, met of zonder houtopslag
  5. Gas terras verwarming - de meest gekende verwarming voor op terras met propaan gas
  6. Pellet terrasverwarming - eenvoudig in gebruik, stijlvol en energie zuinig