Poolbar drank

Drank : van Pommery tot Cider met bijhorend kunststof glas en gepaste ijsemmer

Een poolparty of een gezellige avond aan het zwembad is pas geslaagd met de juiste verfrissing. Champagne, Gin of Rosé zijn gekende drankjes voor aan het zwembad. Maar daarnaast kan u ook kiezen voor een Cider, in een gepast kunststof glas voor alle gemak.

La Maison Pommery : historie

Maison-Pommery

Madame Pommery, die een andere wijn wil produceren, besluit te gaan

investeren in een nieuwe locatie die voldoet aan de optimale productieomstandigheden.

Zo lanceerde ze in juli 1868 in Reims de “bouwplaats van de eeuw” : de metamorfose van kalkputten in kelders.

Maison Pommery is sinds de oprichting een belangrijke speler in de kunstwereld. En het is om trouw te blijven aan de herinnering en de wil van Madame Pommery dat Paul-François VRANKEN de hedendaagse kunst heeft gekozen als de hoofdas van onze patronage.

“l’art du champagne : pommery is de delicatesse en levendigheid, van hart en geest, een stijl gemaakt van finesse, die speelt in een score die de elegantie van de aroma’s benadrukt in plaats van hun kracht”

Gin-Tonic

 

Gin Tonic : de meest populaire cocktail aller tijden

 

Gin-Tonic, of G&T zoals de echte liefhebbers het noemen, is al meerdere zomers dé cocktailtrend! We snappen wel waarom, simpel om te maken én altijd lekker. Voor de perfecte G&T is het volgende nodig : de juiste verhoudingen, de beste ingrediënten en een goede dosis liefde.

Met de volgende tips gaat het zeker lukken om er zelf een te maken :

  • vul een ballonglas tot de rand met ijs en roer tot het glas gekoeld is, giet het vrijgekomen water opnieuw uit het glas
  • giet de gin over het ijs en knijp de limoen er boven uit, voeg vervolgens deze uitgeknepen limoen toe en roer
  • voeg de gekoelde tonic toe
  • kantel het glas en roer 1 keer voorzichtig met behulp van een lepel

 

Rosé wijn onmisbaar op uw zwembadfeestje

Geen zomermiddag is compleet zonder een heerlijk glas rosé. Rosé is er in alle soorten en maten, van fris en droog tot intens en fruitig. Bij Aquatechno vindt u een beperkt aantal uitstekende en populaire rosé wijnen, ideaal voor op uw poolparty of als aperitief.

Rosé kopen – waar moet je op letten ?

Rosé-wijn

  1. Let op de kleur : de tint van een roséwijn verklapt bijna altijd iets over de smaak. De meeste rosés hebben een Provençaalse stijl. Dit zijn wijnen uit Zuid-Frankrijk die een lichtroze zalmkleur hebben en een licht, fris en fruitig karakter. Dan zijn er nog de dieper gekleurde rosés. Deze komen minder vaak voor maar zijn net zo lekker. Het ligt eraan waar u van houdt. Deze wijnen hebben meer body en een rijke smaak. Ook zijn de tonen wat minder fruitig en soms zelfs wat aards. De lichte roséwijnen zijn perfect voor op het terras terwijl de wat diepere wijnen perfect zijn voor bij het diner.
  2. Drink rosé zo jong mogelijk : Rosé, in tegenstelling tot de meeste rode en witte wijn, wordt er met de jaren niet beter op. Als een rosé veroudert worden de smaken meer ingetogener en verdwijnt de frisheid naar de achtergrond. Kies daarom altijd een rosé van maximaal twee jaar oud.
  3. Oude of nieuwe wereld ? een ander punt waar u rekening mee kunt houden bij het kiezen van een rosé is of deze uit de oude of nieuwe wereld komt. Oude wereldwijnen komen van druiven geteeld op wijnstokken in Europa. Wijnen van deze, soms wel eeuwenoude, wijnstokken zijn knapperiger en scherper van smaak dan nieuwe wereldwijnen. Nieuwe wereldwijnen komen vrijwel van overal ter wereld vandaan (Californië, Zuid-Amerika, Australië, etc.) waar de jongere wijnstokken (ten opzichte van Europese wijnstokken) wijnen produceren die zoeter zijn en vaak een fruitiger karakter hebben.
  4. Serveer rosé altijd koud : tot slot is het belangrijk de rosé altijd koud te serveren. De meeste witte wijnen worden vaak net iets te koud geserveerd, maar voor rosé geldt: serveer zo koud mogelijk. Wanneer u uw rosé van ons ontvangt kunt u deze het beste meteen in de koelkast leggen. Dan weet u zeker dat hij koud is en heeft u altijd een heerlijke fles rosé klaar staan!

Emmy's fresh lemon & mint

Cider als alternatief voor GT

Op zoek naar de perfecte dorstlesser? Cider is met haar verfrissende, fruitige smaak zeer populair in de warme zomermaanden. Hoewel dit licht alcoholische drankje vaak wordt bestempeld als een bier, komt het productieproces meer overeen met dat van wijn. Net als wijn wordt cider namelijk gemaakt met vruchtensap als basis. Een zoete cider is vaak vergelijkbaar met dessertwijn, de drogere ciders lijken weer meer op witte wijn. Als je wel eens dit vruchtensapje hebt gedronken dan is de kans groot dat dit appelcider was. Appelcider is gemaakt van gefermenteerde appels en bevat 4 tot 8% alcohol. Een drankje met een frisse kick, perfect voor de zomer dus!

 

 

 

 

Nu exclusief bij AQT : kunststof glazen

kunststof glazen

Na vele vragen van klanten kunnen wij nu ook kunststof glazen aanbieden voor op en rond uw zwembad. Gedaan met gebroken glazen en scherven rond uw zwembad, kies voor deze kwaliteitsvolle en onbreekbare kunststofglazen die steeds opnieuw kunnen gebruikt worden en vaatwasbestendig zijn.