Gin

Onze selectie van lekkere en exclusieve gins, ideaal voor de lekkerste gin tonic bij jouw poolparty!

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Wat is gin ?

Gin Glass

Gin is een sterke drank met een dominante jeneverbes smaak. Dit drankje heeft een pure, intense smaak die u zelfs op de meest koude dagen zal opwarmen. Bekijk ons aanbod gins, bestel online en laat uw pakket bezorgen waar en wanneer u wilt.

Gin wordt overal ter wereld gemaakt. Neutrale alcohol wordt tot 96% gedistilleerd in een “Continuous Still” (soort stook / brouw ketel). Hierna wordt het aangelengd met water totdat de gin het ideale alcoholpercentage heeft dat rond de 60% ligt. Om smaak te geven aan de gin worden er botanicals aan toegevoegd. Dit zijn kruiden en specerijen die ook gedistilleerd worden om zo de meest essentiële oliën vrij te laten komen. Alleen het hart van het distillaat, het beste en meest pure, wordt gebruikt om die pure en intense smaak en aroma te ontwikkelen. De alcohol in de gin houdt de smaak vast, dus hoe meer alcohol hoe sterker de smaak. In Europa heeft gin een minimaal alcoholpercentage van 37,5%.

Gin als een mix

Gin wordt vaak als mix gedronken

  • de meest gekende daarvan is de Gin-Tonic. Deze bestaat uit 1/4 gin en 3/4 tonic met ijs
  • de Gentlemen, een gin met cassis
  • de Gin Bitter Lemon

Gin is ook een ingrediënt van Martini. In Engeland is de meest gekende de Gordon’s Gin en de oudste Belgische gin werd nieuw leven ingeblazen in 2013 – Cockney’s Gin

De Cockney’s Gin die als oudste gin van België beschouwd kan worden (sinds 1838) won in 2016 in Mexico de gouden medaille als beste spirit!!

Exclusieve pareltjes

We hebben een nauwkeurig geselecteerd pallet van Spirits opgenomen in shop. Zo kan u bij ons terecht voor de Crazy Monday Gin (gelinkt aan de Zotte maandag in Pittem.

Maar ook de speciale Copperhead Gibson edition en de oudste gin van België de Cockney’s Gin.

Alternatief voor jouw Gin

Champagne Pommery Blue skyHet meest gedronken alternatief op een poolparty is volgens mij toch wel Champagne.  Deze heerlijke mousserende wijn uit Frankrijk is een godendrank die rijkelijk vloeit op de exclusieve poolparty’s. De Pommery Champagne Royal Blue Sky is speciaal gebrouwen om te drinken met ijs op de meest hete zomerdag.