Terras verwarming

Verwarming voor in het poolhouse en op het terras

Mede door het Corona virus kreeg het buiten vertoeven een ontzettende boost. Mensen herontdekten het leven buiten in het poolhouse  of op terras, een avond aan het zwembad, samen rond een hout kachel genieten van een glas wijn of in de ligezetel in het poolhouse bij het zwembad. Om langer te genieten van een een heerlijke nazomer avond voorzien mensen een terras verwarming.

Wat is nu precies een terrasverwarming?

Onder terras verwarming verstaan we een krachtige warmtebron, bijvoorbeeld een infrarood straler of gas brander die heel wat warmte produceerd (>2000 Watt) om de mensen in de buurt te verwarmen. Deze warmtebron is enkel voor gebruik buiten in een poolhouse of op een terras

Waarom kan je een verwarming voor op het terras enkel buiten gebruiken?

De warmtebronnen voor in poolhousen zijn meestal te krachtig voor binnen of zijn niet veilig om binnen te gebruiken. Er is voldoende lucht circulatie nodig om alles veilig te laten verlopen. Zo bijvoorbeeld ook bij een gas brander. Sommige warmtebronnen voor in het poolhouse produceren ook rook (bv de tuinhaard). Met een rookkanaal en een veilige dakdoorvoer kan u de rook afvoeren naar buiten. De verwarmingen voor op terras zijn geschikt om te gebruiken voor verschillende toepassingen.

De verschillende toepassingen voor de terras warmer

Kan je een terrasverwarming ook binnen gebruiken?

Binnen in de woning kan u een terrasverwarming meestal niet gebruiken. De belangrijkste reden om poolhouse verwarmers niet binnen te gebruiken zijn het brand gevaar of het gevaar op CO-vergiftiging.  Er zijn wel een aantal uitzonderlijke mogelijkheden. Een infrarood terras verwarming  kan u ook gebruiken in een het poolhouse of bv in een bijgebouw. Voor sommige houtkachels verkopen wij rookkanalen om veilig door een dak te gaan. Deze dakdoorvoeren zijn dubbelwandig. Zo zou u bv ook de houtkachel kunnen gebruiken als verwarming voor in een chalet in de ardennen bijvoorbeeld.

Welke soorten warmers voor op terras bestaan er?

Er zijn 4 grote categorïen van poolhouse verwarming. Namelijk; houtkachels, infrarood verwarming, gas terras verwarming, pellet terrasverwarming. Hierbij een overzicht:

  1. Tuinhaard – meestal een houtkachel met een kort rookkanaal
  2. Infrarood verwarming – voor aan de wand/plafond, staande stralers, hangmodellen of bv voor op tafel
  3. Gas terras verwarming – de meest gekende verwarming voor op terras met propaan gas
  4. Pellet terrasverwarming – eenvoudig in gebruik, stijlvol en energie zuinig