Solabsorb zonnecollectoren type 1001
Solabsorb zonnecollectoren type 1001Solabsorb zonnecollectoren type 1001 uitgang 25mmSolabsorb zonnecollectoren installatie schemaSolabsorb zonnecollectoren installatie schema met pompSolabsorb zonnecollectoren installatie 02Solabsorb zonnecollectoren installatie 01EPDM Verbinding 25mm

Solabsorb zonnecollector type 1001

Solabsorb zonnecollector type 1001 voor het opwarmen van zwembadwater met zonne energie. Model met 4 aaneenschakeling 25mm, tussenpaneel te combineren met model 1000

 139,00

Vaak samen gekocht

Solabsorb zonnecollector type 1000

Solabsorb zonnecollector type 1000 voor het opwarmen van zwembadwater met zonne energie. Model met collectorbuis 38mm & aaneenschakeling 25mm.

Praher electrische 3 weg kraan

Praher Electrische 3 weg kraan voor het sturen van een zwembad water in een solar systeem. Lijm aansluitingen diameter 50mm.

Kwantumkorting
Van 2 tot 4 stuks 5% korting
Van 5 tot 9 stuks 10% korting
Van 10 tot 99 stuks 15% korting
Categorie:

 • Gratis geleverd vanaf 50€
 • Binnen de 48u geleverd indien op voorraad
 • Liever afhalen? Kom langs op woensdag 28 september tussen 9u en 18u
 • Niet tevreden geld terug garantie
 • Eigen reparatiedienst, met garantie

Solabsorb zonnecollector type 1001 tussenpaneel

Het type 1001 Solabsorb zonnecollector paneel is het tussen paneel wanneer je een solar verwarming systeem maakt met meer dan 2 zonnecollectoren onder elkaar. Op de foto’s ziet u de geadviseerde opbouw.

Technische eigenschappen van de Solabsorb zonnecollector type 1001

 • Afmetingen van de zon collector : 1280mm x 820mm
 • Oppervlakte per paneel : 1.05m²
 • Aansluiting : 4 x 25mm
 • Materiaal : HDPE – High Density Poly Ethyleen
 • Chloorwater en zoutwater resistent
 • Gewicht : 5,8kg per m²
 • Waterinhoud van 1 Solabsorb zonnecollector type 1001 : 5,8l per m²
 • Zeer laag drukverlies : 0.003 bar bij een debiet van 200L per uur per m²
 • Getest bij 4.5 bar (zwembadfilterinstallatie = 0,8 – 1,5 bar)
 • Ideale werkomstandigheden : 40°C bij 1.2 bar
 • Zeer temperatuur resistent : -50° en 115°C
 • Warmtecapaciteit : 0,5 – 0,6 kWh/m²

Solar zwembadverwarming met 5 jaar garantie

Het HDPE zonnepaneel voor het opwarmen van uw zwembadwater is van zeer hoge kwaliteit en gemaakt in Duitsland. HPDE is een zeer inert en duurzaam materiaal. Het is onbreekbaar en zorgt daarom voor een zeer lange levensduur. Er is 5 jaar garantie op de zonnecollector.

Opbouw en installatie van de zonnecollector

Solabsorb zonnecollectoren installatie schemaCombinatie type 1000 en type 1001

De Solabsorb zonnecollectoren type 1001 worden gebruikt als tussen paneel in een systeem met aan de 2 uiteinden een Solabsorb paneel met collectorbuis (Solabsorb zonnecollector type 1000) van 40mm. Dus er tussen plaats je dit type 1001 paneel. Het paneel heeft 4 uiteinden met diameter van 25mm en kan aan elkaar gekoppeld worden met de EPD moffen van 25mm. Het is eenvoudig opgebouwd en samengesteld met zeer duurzame en onverslijtbare kwalitatieve onderdelen.

U kan het OKU zonnecollectoren systeem zowel horizontaal als verticaal plaatsen. Het Solarsorb paneel type 1002 gebruikt u als u bv 1 lange rij wil maken, dus zonder tussen panelen (type 1001).

De montage vraag wat behendigheid. Het is een solar zwembadverwarming voor de handige doe het zelver. Vooreerst maak je de zonnecollector vast op het dak met universele dak haken. Daarna verstevig je de bevestiging met RVS of Gegalvaniseerde bevestigingslinten. Daarvoor zijn openingen op de zijkant van de collector voorzien.

Hoeveel zonnecollectoren hebt u nodig

De hoeveelheid is sterk afhankelijk van de ligging van uw zwembad, het type afdekking op uw zwembad, hoe lang u wenst te zwemmen en welke temperatuur u wenst. We adviseren steeds extra zonnecollectoren te voorzien om comfortabel op te warmen. Een handige regel is 1/2 van het wateroppervlak van uw zwembad.

VOORBEELD :

 • zwembad van 8 x 4 = 32 m²
 • 1/2 van 32 m² = 16 m²
 • 1 solabsorb OKU zonnecollector is 1.05 m²
 • u hebt dus 15 zonnecollectoren nodig

De zwembad water temperatuur die u kan behalen met dit aantal is 28°C tijdens het zomer seizoen.

Hebt u SOLAR rolluik en bijvoorbeeld een zwembad die geïsoleerd is zal dit ruim voldoende zijn. Gebruikt u bv enkel een zomerzeil en is het zwembad niet geïsoleerd dan zal u er meer nodig hebben. In het voorjaar Maart/April zal u de pomp meer uren moeten laten circuleren om deze temperatuur te behalen dan in de maanden Juli/Augustus.

Het voordeel is de gratis verwarming van uw zwembadwater, het nadeel is de afhankelijkheid van de zon. Wens u zekerheid van zwembadwater met een temperatuur van 28°C onafhankelijk van de zon, dan kan u kiezen voor een warmtepomp.

Sturing met 3 weg kraan of circulatie pomp

Er zijn 2 montage systemen. Het eerste is een montage en sturing met een Praher automatische 3 weg klep. Is de temperatuur in de collector hoger dan het zwembadwater dan zal deze 3 weg kraan het zwembadwater door uw zonnecollectoren sturen. Het voordeel is een eenvoudiger sturing op de bestaande filterinstallatie. Het nadeel is dat u enkel kan verwarmen als de filterpomp aan het werken is. Wil u langer verwarmen dan moet u de filterpomp langer laten circuleren wat zorgt voor een hoger elektriciteitsverbruik.

TIP : voorzie een bypass over de 3 weg kraan, zo kan u regelen dat niet het volledige waterdebiet van uw filterpomp het water door de collectoren pompt.

Een tweede methode is met een aparte circulatiepomp. Hierbij kan u dus onafhankelijk van de filterpomp verwarmen, ook wanneer de filterpomp dus bijvoorbeeld niet aan het filteren is. Het voordeel van dit systeem is de aparte sturing en het lagere verbruik van het kleine circulatiepompje. Het nadeel is de ingewikkelde installatie. U zal er moeten op toezien dat er terugslagkleppen gebruikt worden dat het zwembadwater niet in de verkeerde richting door de installatie kan vloeien.

AANDACHT : MAXIMAAL 250 liter per uur per Solabsorber zonnecollector!

VRAGEN? Mail ons voor informatie of voor een offerte : info@aquatechno.be

Technische kenmerken van Solabsorb zonnecollector type 1001

Zwembad volume m³

Middelmatig 25 – 50, Groot 50 – 100

Aansluiting

25 mm

Materiaal

HDPE

Deel jouw mening!

Laat ons weten wat je vindt…

Wat anderen hierover zeggen

Er zijn nog geen bijdragers.

×

Inloggen

Ben je al klant bij ons? Gebruik je e-mailadres en wachtwoord om hieronder in te loggen. Ben je je wachtwoord vergeten of lukt het niet om in te loggen? Klik hier om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Registreren

Door een account te registreren kan je in de toekomst sneller bestellen en de status van je bestellingen opvolgen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Continue as a Guest

Heb je nog geen account? Registreer je nu

Andere suggesties…