Waterbehandeling

Waterbehandeling

Een automatische zwembad waterbehandeling is de volgens ons de beste investering die u kan doen voor u gebruiksgemak.

U hebt reeds een eenvoudige dispenser van 170€. Deze doorstroom dosering vul je op met chloortabletten waarmee u dan de dosering van het chloor kan regelen. De Nature 2 variant kan er bovendien voor zorgen dan u minder chloor nodig hebt.

Zwembad waterbehandeling in 4 stappen

Stap 1: Filterpomp

De filterinstallatie van het zwembad bestaat uit een filterpomp en een zandfilter. De juiste dimensionering van de filterpomp zorgt voor het goed circuleren van het zwembadwater. De allernieuwste filterpompen zijn frequentie gestuurde pompen. Deze zorgen voor een uitermate stille en zuinige werking.

Stap 2: zandfilter

We hebben zowel een standaard filterkitje voor kleinere opzet zwembaden of een privaat plonsbadje. Maar evenzeer kan u bij ons terecht voor de meest performante hoogbedfilter voor semi publieke zwembaden in hotels of wellness centra. Een zandfilter opgevuld met de juiste filtermedia zorgt voor kristalhelder zwembadwater.

Stap 3: wateranalyse

Voor een goede hygiëne van het zwembadwater is het uitermate belangrijk om het zwembadwater te analyseren met de juiste wateranalyse. U kan bij ons terecht voor pocket meters, meetstrips en fotometers.

Stap 4: automatische waterbehandeling

Het automatiseren van uw waterbehandeling is zowat de beste investering die u kan doen om zorgeloos te zwemmen. Dit kan met een simpele chlorinater, een doseersysteem met zuur en chloor dosering of een zoutelectrolyse.

De zwembadwater behandeling – het “hart” van uw zwembad

Hou er rekening mee dat, eenmaal uw zwembad is gebouwd, de waterbehandeling datgene is waar je het meest mee zal geconfronteerd worden. Zorg er dus voor dat u zorgvuldig de juiste filterpomp, zandfilter en filtermedia kiest. Schaf u een goed wateranalyse apparaat aan. Een juiste water analyse (pH waarde of chloorwaarde) is natuurlijk doorslaggevend.