Filterpompen

Filterpompen voor het rond circuleren van zwembadwater.

Een filterpomp is onmisbaar bij een filterinstallatie van een zwembad wanneer U prachtig zwembadwater wil.

Alle 15 resultaten

Functie:

Om een zwembad proper te houden hoef je niet alleen met een schepnet of zwembadrobot te werken, maar ook met een filterinstallatie. Daarbij heb je absoluut een filterpomp nodig, die zorgt ervoor dat het water de filterinstallatie passeert en zo wordt het water gefilterd.

Plaatsing:

Een zwembad filterpomp dient voor de zandfilter (glasfilter) geplaatst te worden. De aanzuig leiding(en) worden vooraan gekoppeld aan de filter pomp. De uitgang van de pomp (bovenaan) wordt dan in verbinding gebracht met de zesweg kraan of automatische spoelklep.

Schema-Algemeen-Filtratie-Zwembad

Welke filterpomp?

Je kan niet zomaar gelijk welke filterpomp aan een installatie monteren.

Je hoeft rekening te houden met:

  • het volume van het zwembad
  • elektrische aansluiting
  • afstand tussen zwembad en installatie
  • diameter van de leidingen

Verschil tussen vast debiet en variabel debiet:

Het zwembad water moet een 3 tal keer de filter passeren per dag voor een perfect resultaat.

Wanneer u opteert voor een vast debiet dan komt er een vast hoeveelheid water door de filterinstallatie. Hoe groter uw zwembad hoe krachtiger de filterpomp dient te zijn om het water voldoende te filteren. Wanneer U een te lichte filterpomp aansluit dan hoeft hij meer te werken (hoger energieverbruik). We raden aan om zeker en vast een filterpomp aan te sluiten die overeenkomt met het volume van uw zwembad

Wanneer U kiest voor een frequentie gestuurde filterpomp (variabel debiet) dan kan U die pomp continue laten draaien op een lager frequentie die zorgt voor een lagere energieverbruik. De aankoop is wat duurder dan een vast debiet gestuurde pomp maar na 3 seizoen heb je die gemakkelijk terug verdient via uw energieverbruik.

Filtermand:

Iedere filterpomp die wij aanbieden is voorzien van een filtermand. Dit is een eerste buffer waar je de bladeren en ander vuil kan uithalen.