Spa ontsmetting

Spa ontsmetting voor het desinfecteren van uw spa. Dit is noodzakelijk om een gezonde waterkwaliteit te garanderen. Ook om de levensduur van uw spa te verlengen. Zo gaat u onder andere bacterievorming in de leidingen tegengaan. Onze best verkochte spa ontsmetting: Aquafinesse water care SPA set

Toont alle 11 resultaten

Waarom heb ik chloor nodig bij een spa?

Er bestaan ondertussen heel wat manieren om water te behandelen zonder rechtstreekse chloor. Waaronder een ozonator, uv lampen en zoutelektrolyse zijn vaak gebruikte systemen bij spa’s. Deze systemen zorgen voor minder chloor gebruik/verbruik. Echter is het nog steeds belangrijk voldoende te desinfecteren.
Bij een spa liggen de temperaturen van het water veel hoger t.o.v. een zwembad. Hoe hoger de temperaturen hoe sneller bacterie vorming mogelijk is.

Wanneer er een zoutelektrolyse systeem in uw spa aanwezig is moet je geen rechtstreekse chloor meer toedienen. Het zoutelektrolyse systeem maakt chloor aan op basis van zout in het water.

Wat is het verschil tussen gestabiliseerd en niet gestabiliseerd chloor

Gestabiliseerd zwembad chloor is op basis van Trichloro of Dichloro, moeilijke woorden voor de courante chloortabletten of het chloor poeder die u kan vinden in ieder grootwarenhuis of in iedere zwembad winkel. Niet gestabiliseerd chloor, ook wel anorganisch chloor, bevat geen CYAANZUUR. Een overmaat aan cyaanzuur stabilisator kan de werking van uw chloor blokkeren. (Lees hier alles over blokkering van de chloor door overstabilisatie)

Er bestaan 2 types NIET gestabiliseerd chloor:

In publieke zwembaden is het VERPLICHT om met niet gestabiliseerd chloor te werken.

Online chloor kopen , is dat wel veilig?

Chloor kopen via een webshop is dat wel veilig?
Nu is het zo dat deze producten zeer goed en veilig verpakt zijn. De chloor producten zitten steeds verpakt in een beveiligde verpakking die kinderen niet open zullen krijgen. Bij HTH gaan ze nog een stapje verder en is er zelfs geen contact tussen het chloor en de huid. Rond de sticks zit een plastiek omhulsel die er rond moet blijven. In de bussen of emmers met chloor granulaat zit steeds een doseer schepje of een is er een doseer dop.

De zwembad chemicaliën worden steeds zeer veilig en verzorgd verpakt met bubbelfolie en overvloedig verfrommeld karton om schokken op te vangen. Via onze online shop is chloor bestellen zeer eenvoudig, op heel wat producten verrekenen we ook kwantum kortingen.