Zonnecollector bol 5m³
Zonnecollector bol 5m³Solar Pyramid heater zonnecollector 02

Zonnecollector bol 5m³

Plug & play solar verwarming voor opbouw zwembaden of kleine inbouw baden.

 195,00

Vaak samen gekocht

Zwembadslang solar 38mm

Zwarte PP zwembadslang met diameter 38 mm. Prijs per meter met maximum van 25 m.

Kwantumkorting
Van 2 tot 4 stuks 5% korting
Van 5 tot 9 stuks 15% korting
Van 10 tot 99 stuks 25% korting
Categorie:

  • Gratis geleverd vanaf 50€
  • Binnen de 48u geleverd indien op voorraad
  • Liever afhalen? Kom langs op vrijdag 30 september tussen 9u en 18u
  • Niet tevreden geld terug garantie
  • Eigen reparatiedienst, met garantie

Zonnecollector bol 5m³

Zonnecollector bol 5m³ is één van de meest ecologische manieren om uw zwembad te verwarmen. Door het gebruik van zonne-energie kan je het zwembad verwarmen zonder grote verbruikers.
Onder de grote verbruikers heb je elektrische verwarming, verwarming op gas, enz. Deze manieren om uw bad te verwarmen hebben een stevige impact om onze ecologie. Met een zonnecollector kan u een steentje bijdragen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Zelf zal u ook veel energiekosten kunnen besparen met deze bol of bollen. Het enige minpuntje is dat ze afhankelijk zijn van de weersomstandigheden. Nu zijn er wel weinig mensen die bij slecht weer toch hun zwembad willen gebruiken. Hierdoor valt het minpuntje toch terug weg.

Is een zonnecollector bol makkelijk te plaatsen?

Deze collector is plug & play en dus met andere woorden zeer eenvoudig om te plaatsen. De bol bevat slangenpilaren waarop je uw flexibele leidingen van 32mm of 38 mm kan aansluiten.
Je plaatst ze best na de filtratie. Bij meerdere bollen plaats je ze gewoon in serie. Beschik je over een automatisatie of een chloordispenser? De toevoeging van chemicaliën moet je altijd na andere toestellen plaatsen. Dus vlak voor de inspuiters.
TIP: Gebruik onze zwarte flexibels om van en naar uw collector te gaan. Zo maximaliseer je het rendement en gaat er niets van warmte meer verloren onderweg.

Hoeveel zonnecollectors heb ik nodig?

Met 1 bol kan je makkelijk tussen 5 m³ en 7m³ water verwarmen. Uit ondervinding weten wij dat we verwarmingstoestellen best wat overdimensioneren. Op deze manier kan je comfortabel genieten van het toestel.
Dus de vuistregel bij deze bollen is 1 bol per 5m³. Heb je een zwembad van 15.000 liter dan heb je dus ongeveer 3 bollen nodig. Je kan deze gewoon in serie plaatsen na de filtratie.

Wil je toch comfortabel kunnen zwemmen bij slechter weer? Dan maak je best gebruik van nog een extra verwarming toestel. Bijvoorbeeld een warmtepomp die ook energie vriendelijk is.

zonnecollectors in serie

Tip: kantel de bol schuin naar de zon gericht voor het beste resultaat.

schuin gekantelde zonnecollector

AANDACHT : De zonneverwarming met zonnecollectoren is enkel geschikt voor zwembaden die afgedekt zijn met een zomerzeil.

Technische kenmerken van Zonnecollector bol 5m³

Aansluiting

1 1/2" buitendraad

Afmetingen

55 x 55 x 27 cm

Zwembad volume m³

Klein

Materiaal

Polycarbonaat

Pompdebiet

Minimum 2m³/h, Maximum 7,5m³/h

Deel jouw mening!

Laat ons weten wat je vindt…

Wat anderen hierover zeggen

Er zijn nog geen bijdragers.

×

Inloggen

Ben je al klant bij ons? Gebruik je e-mailadres en wachtwoord om hieronder in te loggen. Ben je je wachtwoord vergeten of lukt het niet om in te loggen? Klik hier om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Registreren

Door een account te registreren kan je in de toekomst sneller bestellen en de status van je bestellingen opvolgen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Continue as a Guest

Heb je nog geen account? Registreer je nu

Andere suggesties…