Gin

Onze selectie van lekkere en exclusieve gins, ideaal voor uw poolparty!

Alle 9 resultaten

Wat is gin ?

Gin is een sterke drank met een dominante jeneverbes smaak. Dit drankje heeft een pure, intense smaak die u zelfs op de meest koude dagen zal opwarmen. Bekijk ons aanbod gins, bestel online en laat uw pakket bezorgen waar en wanneer u wilt.

Gin wordt overal ter wereld gemaakt. Neutrale alcohol wordt tot 96% gedistilleerd in een “Continuous Still”. Hierna wordt het aangelengd met water totdat de gin het ideale alcoholpercentage heeft dat rond de 60% ligt. Om smaak te geven aan de gin worden er botanicals aan toegevoegd. Dit zijn kruiden en specerijen die ook gedistilleerd worden om zo de meest essentiële oliën vrij te laten komen. Alleen het hart van het distillaat, het beste en meest pure, wordt gebruikt om die pure en intense smaak en aroma te ontwikkelen. De alcohol in de gin houdt de smaak vast, dus hoe meer alcohol hoe sterker de smaak. In Europa heeft gin een minimaal alcoholpercentage van 37,5%.

Gin als een mix

Gin wordt vaak als mix gedronken en de meest gekende daarvan is de Gin-Tonic. Deze bestaat uit 1/4 gin en 3/4 tonic met ijs. Andere populaire soorten mix zijn de Gentlemen, een gin met cassis, en de Gin Bitter Lemon.