Warmtewisselaar

Zwembad verwarmen kan je een via elektrische of CV warmte wisselaar.

Toont alle 6 resultaten

Er bestaan 2 verschillende warmtewisselaars. De eerst versie is een warmtewisselaar op CV installatie daarnaast heb je de elektrische warmtewisselaar die duurder is gebruik maar een goedkoper in aankoop en sneller te monteren.

Op wat moet ik letten?

Het vermogen van uw warmtewisselaar is belangrijk wanneer u snel uw water wil laten opwarmen en of de grote van uw zwembad.

Bij een warmtewisselaar via een CV installatie is het vermogen bepalend voor de snelheid dat uw water wil laten opwarmen. Niet persé het grote van uw zwembad. Maar hoe meer vermogen hoe vlugger het water warm zal zijn. Een verwarmingstoestel van 40kw kan perfect een groot zwembad opwarmen maar zal er langer overdoen dan een verwarmingstoestel van 60kw.

Bij elektrische warmtewisselaar is dit anders. Daar is het aan de hand van het grote van uw zwembad.

Voordelen

  • Snel een eenvoudig te monteren
  • Vlug opwarmen van uw zwembadwater

Installatie

Plaats na de filter eerst Uw warmte wisselaar daarna het injectie stuk voor chloor en/of ph. Zo bescherm je hem tegen corrosie.

Zwembad water opwarmen via CV installatie is een zeer effectieve manier om water te verwarmen. Maar deze wijze is niet zo goed energiebesparend en is milieuonvriendelijk. Men kan het ook via zonne- energie. De zonnecollectoren geven de warmte af aan de wisselaar. Deze is dan wel milieuvriendelijker en zeer voordelig.

Installeren zie afbeelding:

Pahlen FE warmtewisselaar

Nadeel

  • Het is vrij duur in gebruik.
  • Voor zuinigheid kies je best voor een warmptepomp.