DLPHFLOCVL

Delphin Flocculant Vloeibaar

(2 klantbeoordelingen)

Delphin Flocculant vloeibaar is ideaal voor shock vlokking in het zwembad.

DIT PRODUCT WERD VERVANGEN DOOR : AQT Superflock patronen

Niet meer beschikbaar

Productcode: DLPHFLOCVL Categorie: Merk: Delphin

Vloeibaar Flocculant voor kristalhelder zwembadwater.

Toepassing

Vloeibaar flocculant maakt het water terug helder. Doseer het product in het zwembad, meng gedurende 1h en laat 12h bezinken.

Nadien op stofzuigen en wegpompen naar de riool.

Hoeveel Delphin flocculant vloeibaar moet u doseren?

1L is geschikt voor een volume van 25m³ te behandelen.

Hoe werkt flocculant?

Vloeibaar flocculant bevat polyaluminiumchloride, dit zorgt er voor dat de opgeloste onzuiverheden samen klitten en vlokken vormen in het zwembad. Flocculant patronen zijn iets handiger in gebruik en plaats je in de skimmer , daar lossen ze traag op met geleidelijke vlokking op de zandfilter.

Gebruik ik niet beter poeder flocculant of vloeibaar flocculant?

Bij poeder of vloeibaar flocculant direct in het zwembad gedoseerd zal je instant vlokken krijgen IN het zwembad. Dit zorgt voor vervelend werk nadien. U moet nu immer de vlokken laten bezinken en stofzuigen naar de riool.

Flocculant cartouchen zijn dus handiger omdat ze GELEIDELIJK oplossen op de zandfilter. Na enkele dagen backwashed u de zandfilter en spoelt u alle onzuiverheden naar de riool.

Ook de zwembadrobot kan deze vlokken niet capteren. zowel bij een zandfilter als een filter van een zwembadrobot zal u doorslag krijgen van de vlokken.

Vloeibaar flocculant wordt voornamelijk ingezet in publieke zwembaden waar het continue en automatisch gedoseerd word voor de zandfilter.

Technische kenmerken van Delphin Flocculant Vloeibaar

Product type

Vloeibaar

Verpakking

1 L

Toepassing

Helder water

Actieve stof

Vlokmiddel

Deel jouw mening!

2 van 5 sterren

2 reviews

Laat ons weten wat je vindt…

Wat anderen hierover zeggen

 1. Te duur

  de spae Daniel (geverifieerde eigenaar)

  Vergelijkend met andere merken komt het duur uit om een behandeling uit te voeren!

  (0) (0)

  Is er iets verkeerd met dit bericht? Gelieve het ons te laten weten.

  • Zwembadspecialist Lode T Kindt

   Beste Daniel,

   dank u voor uw feedback. Deze is niet zo positief. Eigenlijk is vloeibaar flocculant een achterhaald product die zelden nog gebruikt word. U ben eigenlijk veel beter met flocculant tabletten zoals de Flovil super vlokking en de Flovil shock. Dit zijn veel eenvoudiger in toepassing – u plaatst ze immers in de skimmer en krijg vlokken “op” de zandfilter die u kan wegspoelen i.p.v. vlokken “in” het zwembad die u er amper uit krijgt.

   Het nadeel van vloeibaar flocculant is vlokvorming in het zwembad – troebel water door de vlokken, bezinken, waterverlies, enz… Na het toedienen moet u de vlok laten bezinken en dan proberen stofzuigen. Met een robot krijg je deze vlokken niet weg – ook als u stofzuigt zullen ze heel gemakkelijk opdwarrelen… Kortom heel omslachtig.
   Het is veel eenvoudiger om met een tabletje te werken.

   Contacteer ons als u nog vragen hebt. Hopelijk helpt deze uitleg u een beetje om in de toekomst u zwembadwater kristal helder te houden.
   Vriendelijke groeten, Lode

   (0) (0)

   Is er iets verkeerd met dit bericht? Gelieve het ons te laten weten.

 2. Vraag

  Bart Goossens

  Ik heb recent de rolluik van bad afgespoten. Tussen de lamellen was kalkvorming. Afgespoten met stadswater, wat ook redelijk hard is.
  Ik stel nu vast dat het water enorm veel fijne witte deeltjes bevat. Overdag niet echt goed te zien, maar wel in donker met de spots aan.
  Wat raadt u aan?
  Mijn bad is 45m3, heb zandfilter, autom regeling pH en chloor, warmtepomp.

  (0) (0)

  Is er iets verkeerd met dit bericht? Gelieve het ons te laten weten.

  • Lode T Kindt

   Beste Bart,

   u kan best inderdaad een flocculant gebruiken om deze vervuiling weg te filteren over de zandfilter. Ik raad aan om regelmatig te backwashen en wat vers water toe te voegen. zo ga je uw water ook “verversen”.
   Het is ook aan te raden om Anti Kalk toe te voegen aan uw zwembadwater.

   Persoonlijk zou ik u Flovil Shock aanbevelen. Het vloeibare vlokmiddel heeft immers het nadeel dat u vlokvorming krijgt in uw zwembad. Dit is soms hardnekkig en moeilijk uit het zwembad te verwijderen.

   Veel Succes,
   Groeten Lode

   (0) (0)

   Is er iets verkeerd met dit bericht? Gelieve het ons te laten weten.

×

Inloggen

Ben je al klant bij ons? Gebruik je e-mailadres en wachtwoord om hieronder in te loggen. Ben je je wachtwoord vergeten of lukt het niet om in te loggen? Klik hier om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Registreren

Door een account te registreren kan je in de toekomst sneller bestellen en de status van je bestellingen opvolgen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.

Continue as a Guest

Heb je nog geen account? Registreer je nu