Zwembadrobot geschikt voor een zwemvijver

Vroegtijdige slijtage van rollagers en rupsband Tigershark

Tigershark zwembadrobotVortex 3 zwembadrobotDolphin Bio zwemvijverrobot

 

 

 

 

Slijtage roelementen en rupsband Tigershark in een zwemvijver

Regelmatig stellen we vast dat de roelementen / rollagers en de rupsbanden van de TIgershark zwembadrobot die gebruikt wordt in een zwemvijver i.p.v. een zwembad vroegtijdige slijtage vertonen. Wat is hiervan de oorzaak.

Gebruik van de Tigershark in een zwemvijver

De Tigershark is een zwembadrobot en eigenlijk minder geschikt voor zwemvijvers. Bovendien is het toestel niet geschikt voor gebruiken bij temperaturen lager dan 10°C (staat in de handleiding beschreven). Vermoedelijk zal door de koudere temperatuur de rupsband meer gespannen zijn waardoor er gemakkelijker problemen met scheuren zouden kunnen ontstaan. Kortom het gebruik van de Tigershark in een zwemvijver is niet ideaal. Anderzijds is een zwemvijver meestal niet afgedekt met een rolluik. Daardoor ligt er veel meer zand in het bad. Dit zand verslijt de rollagers sneller dan bv in een zwembad.

 

Onze ervaring met de zwembadrobot geschikt voor een zwemvijver

Wij verkopen de Tigershark de Vortex 3 4WD en de Dolphin Bio regelmatig voor het gebruik in een zwemvijver ECHTER zeggen we er steeds uitdrukkelijk bij dat het toestel niet echt geschikt is voor deze toepassing. Bovendien hebben wij kunnen ervaren dat vooral de roulementen (met de rupsen hebben we geen noemenswaardige problemen), zeer snel verslijten. We hebben klanten die quasi jaarlijks al de roulementen moeten vervangen. Bij 1 uitzonderlijke situatie zelfs na 6 maanden. Het probleem is dat slijtage onderdelen niet vervangen kunnen worden onder garantie. Bij gebruik van de Tigershark in zwembaden vervangen we gemiddeld iedere 4 a 5 jaar de aandrijving.

PS als de hersteldienst kan achterhalen dat het toestel in een zwemvijver wordt gebruikt vervalt de garantie zelfs volledig – uitgezonderd voor de Dolphin BIO

Dolphin Bio alternatieve zwembadrobot voor een zwemvijver

De laatste 2 jaar verkopen we meer de Dolphin Bio en in mindere mate de Vortex 3 4WD voor zwemvijvers. Ook een goedkoper toestel, zonder roulementen maar met tandwielen. Daar hebben we dus minder probleem van vroegtijdig defect van de aandrijving. De filter is wel minder fijn.

 

Conclusie oorzaak probleem / moeilijkheden

Vermoedelijk is het probleem dus gerelateerd aan het type van gebruik in een zwemvijver. Wij moedigen het gebruik van zwembadrobots in zwemvijvers niet aan. Maar onze ervaring leert ons dat ze wel kunnen worden ingezet voor deze toepassing.

 

Bestaat er ook een goede vijverstofzuiger?

Vijverstofzuiger

 

 

Ja er bestaat wel degelijk een stofzuiger, specifiek ontwikkeld voor zwemvijvers. De Ananconda Vijverstofzuiger werd ontwikkeld de specialisten en bestaat met verschillende filters.

Het toestel kan u bekijken en aankopen via www.vijverstofzuiger.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.