Zwembad chloor

Wat is zwembad chloor?

 

Chloor voor het zwembad ontsmet het water. Chloor  is eenvoudig in gebruik, ontsmet zeer goed en is op een zeer eenvoudige (goedkope) manier te meten.

 

Het zwembad chloor bestaat in 3 vormen:

 

 

Hoe gebruik ik zwembad chloor?

 

Chloortabletten en HTH Chloor Sticks

 

Chloortabletten of HTH Chloor Sticks plaatst u in de skimmer van het zwembad. Daar zullen de tabletten en de hth sticks langzaam oplossen en het water ontsmetten, telkens als de circulatie pomp werkt. U kan als richtwaarde voor de chloortabletten 1 – 2ppm aanhouden voor de chloorsticks 0,8 – 1,5ppm.

 

HTH Chloor Granulaat

 

HTH Chloor Granulaat is een product voor een shockdosering. U kan best het product voordien oplossen in een emmer en dan verdelen in het zwembad. De aanbevolen hoeveelheid is 400g/10m³. Meng nooit dit product met andere producten.

 

Vloeibaar chloor – chloorstabil

 

Vloeibaar is eigenlijk enkel aan te raden bij gebruik van een automatisch doseer toestel. Manueel werkt dit voor een shock behandeling uitstekend. Echter vloeibare chloor is zeer gevaarlijk voor op spatting in de ogen, veroorzaak vlekken op kledij, hout, enz.. en zal bovendien zeer snel degraderen.

 

 

Wat is overstabilisering? (hier lees je er alles over)

Overstabilisering - blokkering werking van chloor

 

De stabilisator ( cyaanzuur) gebruikt bij de klassieke chloorproducten beschermt het chloor tegen de vernietigende werking van UV stralen. Echter, het ongecontroleerd toevoegen van stabilisator bij deze chloortypes zorgt ervoor dat de desinfecterende werking geblokkeerd wordt.

 

Daardoor blokkeert het evenwicht van het water en wordt het GROEN – hoe meer gestabiliseerd chloor u toevoegt, hoe meer stabilisator u eveneens doseert!

 

Een eenvoudige oplossing hiervoor is het gebruik van NIET gestabiliseerd chloor van het merk HTH. Dit is anorganisch chloor op basis van Calciumhypochloriet. Dit chloortype heeft steeds actief beschikbaar chloor die een betere ontsmettende werking heeft en direct inwerkt op algen.

 

Zwembaden correct behandeld met HTH Chloorgranulaat of HTH chloorsticks worden dan ook NIET GROEN tijdens de zomer.

 

 

Chloortabletten kopen Alles over chloortablettenHTH Chloor sticks – MTF 5 in 1 chloortabletten

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.