Een zwembadrobot voor het onderhoud van uw zwembad.

Zwembadrobots zijn uitermate geschikt voor het onderhoud van uw zwembad. Een robot zorgt voor heel wat comfort omdat u niet meer manueel het zwembad moet stofzuigen.

Drie top modellen geselecteerd door onze specialist : UPDATE 2018

 

 ZwembadrobotGeniet optimaal van een hygiënisch en proper zwembad

Met een automatische zwembad stofzuiger maakt u het zich gemakkelijk. Het onderhoud van uw zwembad gebeurd met een zwembadstofzuiger automatisch. Deze robot reinigt de bodem, de wanden en de waterlijn.

Bovendien zorgt de filter in het toestel voor een extra filtratie. Hierdoor wordt de zandfilter minder zwaar belast en bespaart u water. Door de extra turbulentie die het toestel veroorzaakt is uw zwembadwater ook beter ontsmet en dus zuiverder.

 

wat doet een robot nu precies?

Een kuis robot zal in de eerste plaats stofzuigen en met de snel roterende borstel de bodem schoonmaken. Het vuil wordt opgevangen via een filter en de robot werkt volledig onafhankelijk van de zandfilter installatie.

Het toestel zal ook dan wanden reinigen en de waterlijn. Zo houd u met een zwembad perfect proper.

Hoe kies ik nu de juiste zwembadrobot voor mijn zwembad?

  1. Eerste stap – bepaal uw budget er zijn al robots van 550€
  2. Stap 2 – kies een merk Hayward – Zodiac – Dolphin
  3. Stap 3 – bepaal de fijnheid van de filter: filterzak, filtermand, filtercartridge

Bijkomende selectie criteria zijn de afmetingen van uw zwembad en de keuze van aandrijving en borstels.

Hulp nodig? Contacteer ons!

Elke stofzuigrobot gebruikt andere filter technieken.

Hierbij een overzicht van de verschillende filtertechnieken:

  • Filtermand 60 – 200µ
  • Filter cartouche / patroon / cartridge tot 5µ
  • Filterzak 20 – 100µ

 

Het voordeel van de filtermand is de eenvoud in gebruik. Zodiac ontwikkelde in 2010 de vortex techniek.

Zodiac Vortex principe

Hierdoor verstopt de filter minder gemakkelijk en blijft de zwembadstofzuiger zijn volle kracht behouden.

De Tigershark was het eerste toestel met filter patroon / cartouchen / cartridge. Ondertussen heeft Dolphin de filtertechniek  verbeterd en worden in de Dolphin S robots dubbele filter manden gebruikt. De robots van de Dolphin M reeks zijn nog uitgerust met de filter patronen maar dan al wel dubbel (4 per toestel)

Een van de eerste filtertypes waren de filterzakken. De Cybernaut NT is zowat de meest verkocht robotstofzuiger met een filterzak.

 

De nieuwe trends gespot op de zwembadbeurs!

Er komen een aantal interessante nieuwigheden op ons af. Zo is de Dolphin S 300I bestuurbaar met uw Iphone. De APP op uw smartphone laat u ook toe de reiniging cycli in te stellen en geeft u feedback over het gebruik van uw robot stofzuiger. De Dolphin S300I is wereldwijd het eerste toestel dat u kan bedienen via uw Ipad of Iphone!

Een tweede volgens mij baanbrekende innovatie bij de zwembadrobots zijn de toestellen zonder kabel. Nu zijn de robots nog via een kabel verbonden met de transfo. De eerste toestellen met batterijen zijn reeds op de markt. Ook hier is Dolphin met hun Dolphin M5 Liberty de voorloper.

 

Is een zwembad robot voldoende of is er nog manueel poetswerk?

Een poolrobot zal voldoende zijn om u voor het overgrote deel te ontlasten van het onderhoud van uw zwembad. Hou er rekening mee dat u de filter in deze robot regelmatig, na iedere stofzuigbeurt uitgespoeld. U kan ook nog steeds met manueel een handje toesteken.  Het is handig dat hierdoor  deze accessoires in huis haalt.

Handige accessoires voor het onderhoud van uw zwembad: